dinsdag 8 december 2015

OMELET ASPERGES met KASTANJE CHAMPIGNONS.

Zo, de goedheiligman is vandaag weer vertrokken naar Spanje.
Drukte achter de rug: kadootjes, eten klaar maken en het inpakken van de kadootjes.
De gedichten daar gelaten.......
Heb het makkelijk gedaan, een flinke pan verse erwtensoep (kijk in de tabel/ labels rechts) en broodjes omelet.
Keuze uit boeren omelet en asperges/champignons.
De boeren omelet: 1 zak boerensoep- groenten aangefruit met een gesneden ui, peper,zout en met geklutste eieren overgoten.
En aangezien het niet meer asperge-tijd is, de asperges uit blik gehaald. Lekker met tijm, zout/peper.
Ik heb uit de omelet gezellige rondjes gestoken ter grootte van het bolletje brood, sla en/ of plakjes tomaat erbij en deze broodjes bij de erwtensoep geserveerd.
Natuurlijk mocht het roggebrood en katenspek niet ontbreken op tafel!

En voor degen met slikproblemen?
BOEREN-OMELET: de groenten na het bakken malen/pureren en met het geklutste ei een kleurrijke                                      roerei gemaakt.
CHAMPIGNONS/ASPERGE: ook hier weer de groenten gemalen en er een roerei van gemaakt.
KATENSPEK           : gemalen en dit smeerseltje door roerei of lekker op een zacht broodje.
Dit alles met een kopje bouillon om te dopen. Zo geniet iedereen mee.

Was weer gezellig, moe maar voldaan.
En a.s. donderdag mag ik mee naar de fabriek van Versteegen in Rotterdam- via JUMBO FM in Breda.
Met een klein groepje collega`s neuzen tussen verschillende kruiden.
Hier verheug ik me echt op, wanneer kom je nu in zo`n fabriek tenzij je er natuurlijk werkt.
Zal wel lekker ruiken naar al die kruiden, maar ik ben ook benieuwd of we iets te zien krijgen van het droogproces, samenstelling en de kruidensauzen.
Ik probeer foto`s te maken ( als het mag), zodat ik jullie ook een glimp hiervan kan laten zien.

INGREDIËNTEN:                                    

Eieren 4
Asperges (blik) 250 gr.
Kastanje champignons  200 gr.
Olie/Boter
Peper/Zout
Tijm, gedroogd naar smaak

Eventueel:
Plakjes tomaat en blaadje sla.

Maak de champignons schoon met een borsteltje of wat keukenpapier en snij in plakjes/stukjes.
Haal de asperges uit het blik en snij in stukjes.
Kluts de eieren met een scheutje water los
Bak de champignons in een koekenpan bruin/gaar in wat olie met een klontje roomboter.
Strooi hier dan tijm, zout/peper over.
Voeg de stukjes uitgelekte asperges toe en roer voorzichtig om.

Giet de geklutste eieren hier overheen en strooi er nog een beetje zout over.
Draai de omelet voorzichtig om na een paar minuten als de onderkant lichtbruin is geworden. Na 1 minuut de omelet op een bord laten glijden.
Wij hadden er witte en bruine bolletjes bij.

Steek met een glas of kopje rondjes uit de omelet.
Sla, plakjes tomaat, stukje omelet erop en je hebt een gezellig broodje voor bij de erwtensoep.
Of komkommer, wat mayo met kruiden. Laat je fantasie z`n gang gaan.

Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten