LUNCH

LUNCH ook lekker voor in het weekend met een soepje van de restjes groenten en vlees uit de vriezer!

Koop brood zonder pitten en zaden, maar wel vezelrijk bruin of volkorenbrood.
Korstjes eraf en lekker dik met roomboter/margarine besmeren, glijdt beter!
Het hangt nu ook weer van de consistentie af of deze boterham gewoon gegeten kan worden met een heerlijk smeerseltje erop. Zo niet, eerst besmeert en belegd en dan dopen in een kommetje warme bouillon.
De bouillon vers of van poeder of blokje maken. Niet te heet opdienen,denk aan verbranden en gevoeligheid van de mond! Kruid het goed omdat de smaak vaak achteruit gaat.

Hieronder smeersels die je in de supermarkt kunt kopen en ik zal best wel wat over het hoofd hebben gezien of wat nieuws ontlopen zijn. Maar ook smeersels die je zelf kunt maken.

TE KOOP in de supermarkt

Fijne Smeer leverworst
Smeerkaas ( verschillende smaken)
Visconserven paté
Theeworst
Leverpastei (ook in blik verkrijgbaar-voorraad)
Likkepot
American filet versch. smaken. Let op: RAUW VLEES!
Kant en klare Salades (fijn malen)


ZELF MAKEN.

Alle vleeswaren kun je fijnmalen. De droge, zoals fricandeau kun je gladder maken met bouillon/water of olijfolie mild.
Koop wat kleine plastic bakjes die je goed kunt afsluiten. Handig voor in de vriezer maar ook makkelijk voor de volgende dag, zodat je wat lekkers uit kunt kiezen wat je op je boterham wilt.

Deze smeersels kun je ook gebruiken op feestjes en verjaardagen. Als de gasten het lekkers op tafel hadden deed ik verschillende smeersels in een leuk klein borrelglaasje gegarneerd met wat kruidenolie (gekocht of zelf gemaakt). Terwijl iedereen zit te genieten van de hapjes heb je ook wat gezelligs voor degene die dit niet kan eten. LEKKER SNOEPEN!
De juiste hoeveelheden heb ik er niet bij gezet. Verhouding hangt van de smaak af en de rest hangt ook weer af van de consistentie. Hieronder de door mij gemaakte mengsels.

KAAS:    
Jonge kaas, crème-fraîche en een beetje sambal oelek en malen.
Blokjes jonge kaas, crème-fraîche, ananas en een beetje peper malen.

HAM:      
Gekookte ham met wat olie malen. Erbij schaaltje honing met tijmpoeder mengen.

ROSBIEF:
Rosbief met mierikswortel of balsamicoazijn, olie? malen.

VLEES:    
Restjes gaar vlees malen erbij schaaltjes gemalen verse uien, augurkjes, kappertjes, mayonaise, zout, peper en wat augurkennat erbij geven.

CHAMPIGNONS en UIEN:
Schoonmaken en snijden en in de roomboter bakken met zout en peper. Naar smaak kruiden met knoflook of tijm of balsamico. Malen.

SMEERWORST:
Met peterselie olie mengen.

OSSENWORST:
Nog fijner malen met beetje olie en erbij, in kommetjes, gemalen augurk, ui en kappertjes en peperolie.

EI:            
Gekookt of roerei met gemalen verse kruiden erdoor. Ook heerlijk met een drupje truffelolie en peper en zout.

VIS:        
Paling, haring, makreel glad maken met een beetje olie. Naar smaak mayonaise, uitjes, augurkjes. Kappertjes erbij serveren.





  • MATERIALEN
  • VOORRAAD IN DE KEUKENKASTJES
  • CONSISTENTIE
  • ONTBIJT
  • LUNCH
  • SOEPEN