SOEPEN

Alle kant en klare soepen in blik of pot, ook je eigen verse soep kun je fijner malen of pureren.
Maar....... verse soep is veel lekkerder en eenvoudiger te maken dan je denkt.

Hou je restjes van de maaltijden (stukjes vlees en groenten) apart in de vriezer. Label het wel met de datum erop en probeer het niet langer dan 1 week te bewaren.
Aan het eind van de week nam ik alle restjes uit de vriezer bij elkaar.
Van poulet of kip trok ik een bouillon met een takje verse kruiden. Het vuur neemt je werk over. Maar heel vaak nam ik gewoon een potje bouillon met vlees of kipstukjes erin verkrijgbaar in de supermarkt. Voorraadje in de kast maken. Is erg handig voor ragouts, soepen en het vloeibaar maken van voedsel. Ook bouillonblokjes zijn onmisbaar!
In de pan, verwarmen en de groenten en het vlees erbij doen.
Soms deed ik er extra ontvelde/ontpitte tomaten bij en een klein blikje tomatenpuree voor een tomatensoepje. Heerlijk met een klodder crème-fraîche in je warme soepkom. En vergeet dan niet wat basilicumolie of wat fijngesneden basilicum erover te doen! Peper en zo nodig nog een beetje van een bouillonblokje in de soep kruimelen als die niet hartig genoeg is.

Mijn soepen smaakten nooit hetzelfde, maar wel lekker....Broodje, wijntje en een eventuele salade en je hebt een feestmaal die lekker maar ook voedzaam is.
Ik liet die grijze massa en mijn smaakpapillen het werk doen. Want proeven moet je, proeven, proeven, proeven!
Aanschuiven wie er maar was ( vaak deed ik dit in het weekend), de glimlach van mijn maatje gaf zoveel voldoening en energie om door te gaan.
Ik heb ook altijd blikjes in voorraad met witte bonen, bruine bonen en doperwten en linzen. Linzen met wat prei, bouillon en de restjes die je hebt maken een heerlijk voedzaam soepje.

In mijn hoofd kun je van alles soep maken. Kruiden, knoflook, groenten, restjes, bouillon. Denk ook aan blokjes aardappel, elleboogjesmacaroni en stukjes spaghetti i.p.v vermicelli.
En met uien heb ik ook een bepaalde liefdesrelatie en dus in voorraad. Stoven, bakken, braden. Je kunt er van alles mee. Het is een groente, maar ook heerlijk als bijgerecht zoals een uiencompote.
Ik hoop dat ik jullie op ideeën breng en later probeer ik wat koude en warme soeprecepten op te schrijven.




  • MATERIALEN
  • VOORRAAD IN DE KEUKENKASTJES
  • CONSISTENTIE
  • ONTBIJT
  • LUNCH
  • SOEPEN