MATERIALEN

Handig om in huis te hebben:

  1. Staafmixer met maatbeker
  2. Keukenmachine
  3. Pannenlikkers - siliconen of plastic (lekker buigzaam, minder kans op bacteriën, zoals bijvoorbeeld bij hout!)
  4. Kleine diepvriesdoosjes (voor restjes en voorraad. Vergeet niet de datum erop te zetten. Kruiden bijvoorbeeld fijnmalen kun je in één keer doen en de rest bewaren!)
  5. Zeef
  6. Rechaud - warmhoudplaatje. Eten gaat langzamer, zo blijft het lekker warm. Maar let op de warmte van het eten i.v.m. verbranden!

APPARATEN mijn beste vriendjes!!













APPARATEN die ik het liefst gebruik.
Snel, maar ze malen ook krachtig. Je kunt zelf de consistentie be-
palen door langer of korter te malen.

VIJZEL gebruik ik om heerlijke olie mee te maken. Kruiden, vers of
gedroogd met olijfolie in de vijzel fijnmalen zodat de smaak en de geuren vrijkomen. Door een klein zeefje halen en in een schoon flesje of potje bewaren met etiket en gebruiken als smaakmaker of garnering.

HANDMIXER deze mixer is ideaal om fruit in een lange beker te malen. Crème soepen in de pan, maar ik gebruik hem ook om slagroom mee dikker te kloppen. Handig als je maar een beetje wilt malen omdat je dan meer met beker of schaal kan meedraaien.

HAKMOLEN/MALER dit is een super maler. Ik maal hier vlees, groenten en aardappelen in. Er past genoeg volume in voor een eenpersoons portie. Verschillende oliën en pesto s kun je hiermee bereiden, maar denk eraan geen nootjes toevoegen. Voor de smaak is er ook (zelfs in kleine flesjes), bv. walnoot-olie te koop in de supermarkt. Knoflook met olijfolie kun je hier ook goed in fijnmalen. Je koopt meestal teveel hiervan. Maar doe het in een goed schoongemaakt potje in de koelkast en je hebt er veel plezier van.