woensdag 11 mei 2016

KABELJAUW met BROCCOLI en PEPERVLOKJES!

Eigenlijk zou je dit met broccolini moeten maken, maar het was nergens te koop. Dan maar gewone broccoli gekocht, net zo goed en nèt zo lekker!
Vanavond gezellig buiten eten onder de parasol en alles al klaargezet zodat we heerlijk nog van de avond kunnen genieten.
Mmmmmmmmm... en een lekker koud wit wijntje erbij natuurlijk.
Ook heb ik een stukje kabeljauw gehaald, lekker zacht en heel even aangebakken in de roomboter. Dan is de vis goed te prakken. De broccoli wel fijn pureren en oppassen met de chili-vlokken voor degene met slikproblemen.
Ik gebruik vaak de chilipeper/gedroogd in een molentje. Makkelijk en goed te doseren. In elke goede supermarkt te koop.
Aardappeltje erbij, koken, afgieten en er een klontje boter met wat zout erdoor husselen.
En voor de smaak doen we een scheutje witte wijn door de broccoli en de rest van de wijn maken we kajuit aan tafel!

INGREDIËNTEN                                

Olijfolie 3 eetl.
Ansjovisfilet 3 st.
Knoflook 1 teen
Pepervlokken ( of verse peper)
Broccoli 300 gr.
Witte wijn 1 kopje (50 ml)
Kabeljauwfilets 2 st.
Boter
Zout/ Peper

Was de broccoli en snij de onderkant van de stronk af. Snij hem dat in de lengte in stukken.
Pel de knoflook en snij deze fijn of pers hem fijn.
Verwarm een pan met 2 eetlepels olijfolie en roer er de ansjovisfilet door tot deze gesmolten zijn.

Daarna de fijngesneden knoflook erbij en wat chili vlokken naar smaak.
Roer dit alles goed door en voeg dan de broccoli toe en blijf goed roeren.
Wijn erbij en laat alles nog goed aan de kook komen.
Deksel op de pan, vuur laag en laat de broccoli in 4 à 5 minuten beetgaar worden.
Zet de aardappelen op en kook ze gaar/ afgieten en hussel er een klontje boter en wat zout door.
Dep de kabeljauw met keukenpapier droog en bestrooi met zout en peper.
Bak de filets om en om ( 2 à 3 minuten per kant) en laat ze daarna even rusten op een verwarmd bord.
Proef de broccoli, zout en peper erbij? Denk eraan de ansjovisfilet is vaak al hartig genoeg!

Pureer een portie van de broccoli .
Kabeljauw op het bord en de broccoli erover heen leggen.
Strooi voor de kleur/ smaak en gezelligheid er eventueel nog wat pepervlokjes over.
Pluk de dag, eet smakelijk en de groeten van Inez.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten