woensdag 27 april 2016

BESSENSAUS ( met biefstuk).

Vandaag lekkere biefstuk gehaald en vanavond met botersla en een gekookte aardappel . De biefstuk krijgt een sausje van bosbessen.
Mag best want buiten giert de wind en af en toe mag je jezelf best verwennen vind ik. Het is buiten te koud voor deze tijd van het jaar. De wind giert om het huis en het is ook nog eens Koningsdag!
Kindervakantie en mijn planning is, lekker thuis blijven af en toe een blik op de televisie en een beetje rommelen in huis.
Op de televisie en op de radio worden mensen al geadviseerd ( de die-hards) om een winterjas aan te trekken bij alle festiviteiten. En als ik dat hoor, ben ik meestal afwezig!
Jammer voor de kinderen en ouders. Hou ze maar eens bezig met dit weer en dàt 2 weken lang!
Vandaag draait het om de bosbessensaus.
De biefstuk is goed te vermalen en de botersla met een eitje is ook goed te pureren. Serveer het in een gezellig glaasje ( ijskoud) met een lepeltje erin!

INGREDIËNTEN  (Bosbessensaus)            

Ui 1 middelgrote
Mosterd mespuntje
Bosbessen 1 doosje
Worchestersaus 1 eetl.
Olie
Suiker 1 tl.
Zout/Peper

Schil en snipper de ui fijn en fruit dit wat aan in een beetje olie.
Voeg de bosbessen toe als de ui glazig is en laat de bosbessen zo zacht worden, dat ze openbarsten.

Dan de worchestersaus, de mosterd en de suiker toevoegen.
Roer dit alles goed door en plet de bessen eventueel met een stamper fijn.
Proef, meer worchestersaus erbij en eventueel wat zout en peper.
Laat de saus zachtjes nog 5 minuten doorpruttelen en voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.
Zeef de saus en geef de saus bij de biefstuk of bij een barbecue!



De BOTERSLA heb ik in stukken gescheurd, het gekookte eitje in stukken gesneden en met een sausje van : mayonaise, beetje mosterd en een beetje suiker aangelengd. Voor wie het extra lekker vind een fijn gesnipperd uitje erdoor.

BIEFSTUK : gebakken en even 3 minuten laten rusten onder folie papier.

Eet smakelijk en de groeten van Inez
.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten