woensdag 6 april 2016

Gebakken AARDAPPELEN met FIJNE WOKGROENTEN.

Een eenpan gerecht vandaag. Gepureerd met een verse allioli en een salsa van tomaten erbij. Alles goed te vermalen!

Tomaten-salsa: Tomaten ontveld en ontpit in blokjes gesneden met een dressing van azijn, suiker,
                          peper en zout en lekker veel verse kruiden. Een sjalotje, peterselie, koriander fijn
                          gesneden erdoor! Mmmmmm....

Allioli             : Volle/ romige mayonaise met een vers geperst teentje knoflook en eventueel een
                           pepertje fijn erdoor gesneden.

Dit is gewoon een feest op tafel.
Vaak zijn de simpelste gerechten het lekkerst, niet moeilijk doen, er zijn liflafjes genoeg.

INGREDIËNTEN                                      

Aardappelen 4 st.
Fijne wok groenten zakje à 300 gr.
Olie
Zout/Peper
Kerriepoeder 1/2 tl.

De ongeschilde aardappelen goed wassen onder de kraan.
Snij deze dan in plakken en daarna in dunne frietjes.
Bak ze in wat olie lichtbruin en halfgaar.
Voeg hierna de wok-groenten toe en roer goed door ongeveer nog 10 minuten tot de wokgroenten nog knapperig zijn.
Bestrooi het gerecht met zout, peper en de kerrie-poeder.

Geef de tomaten-salsa en de allioli erbij.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten