dinsdag 23 juni 2015

BLOEMKOOL-KORMA schotel met CORDONBLUE (kip).

Korma specerijen kun je kant en klaar kopen, maar ook als specerijen-pasta. Dat heb ik dus gedaan en je hebt maar een kwart van het bakje nodig voor een aparte smaak aan je schotel.
Heerlijk met kip of met varkensvlees.
Vandaag dus alleen de cordon-blues te pureren/malen en er wat extra jus of bouillon bij geven als het te droog is.
Het is vandaag toch een druilige dag en gisteren wat bloemkool en broccoli ingeslagen en wat rucola salade. We kunnen weer alle kanten op.
Alleen het vlees hoef ik nog even te bakken en de schotel vanochtend al gemaakt.
Heb je trouwens wat van die schotel over - in de vriezer ermee, een lekker hapje voor bij de lunch en ook hier kun je een romig soepje van maken met wat extra bouillon en wat room!

INGREDIËNTEN                                  

Bloemkool kleine of halve
Aardappelen 2 grote
Ui 1
Olijfolie 1 eetl.
Korma specerijen-pasta
     1/4 bakje
Kookroom
Paneermeel
Kippenbouillonpoeder 2 tl.
Cordon-blue kip 2x
Zout/Peper

Was en snij de bloemkool in roosjes.
Schil, was de aardappelen en snij in stukken.
Zet dit samen op met een bodempje water en kook het gaar. Giet af daarna.
Fruit in een klein pannetje de ui, eerst ontdaan van de schil, in kleine stukjes gesneden in 1 eetlepel olie.
Als de ui glazig is, 1/4 van de pasta erdoor roeren en even meebakken.Roer goed door.
Stamp de gare aardappelen en de bloemkool fijn.
Voeg het Korma-mengsel erdoor en roer goed door. Dan een flinke scheut kookroom en proef. Zout en/of peper?

Neem een ovenschaal en vet deze in met wat olie of boter en vul het met het bloemkool-mengsel.
Strooi er wat paneermeel over en enkele vlokjes boter voor een bruin korstje.
Zet dan schaal daarna onder de grill, ongeveer 7 min. afhankelijk van de grill.

Bak de Cordon-blues bruin en gaar.
Maal 1 Cordon-blue fijn.
Schep de puree op de borden en geef er jus of bouillon bij aan tafel. (glijdt makkelijker door de keel)
Voorraadje uit de vriezer? Zo zie je maar weer dat het altijd handig is om dit in voorraad te hebben.
Niet in huis? Doseer-jus van Maggi hoef je alleen met wat water aan te lengen en is heel smaakvol.

Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten