dinsdag 16 juni 2015

SNELLE TOMATENSOEP met BASILICUMTOAST.

Eergisteren ochtend teruggekomen van een heerlijke vakantie in Egypte.
Accommodatie was goed, eten vaak hetzelfde, maar dat hadden we opgelost door bij de Italiaan en het Grill-restaurant te gaan eten.
Volop gegrilde groenten, pasta's en frietjes! Aan de salades waagden we ons niet i.v.m. "de vloek van de farao", de welbekende diarree. Maar ook wij allen ontkwamen er niet aan.
Al met al een hete ( 45 gr.), gezellige vakantie met prachtige koraalriffen en gesnorkel.
Thuis aangekomen belden mijn 2 vriendinnen dat ze langskwamen voor de verhalen,
Dus..... eerst maar wat boodschappen gedaan, lekkere uien en tomaten en sperziebonen voor morgen.
Erg eigenlijk, in het vliegtuig terug was m'n eerste gedachte : morgen sperziebonen, een aardappel en een heerlijk karbonaadje! Dus dat eten we morgen.
Gauw maar een snelle tomatensoep in elkaar gedraaid voor de meiden met verse basilicum-toast.
Ik ken ze, zijn we eenmaal aan de babbel dan is het zo 19.00u en we kunnen niet alleen witte/koude wijn drinken buiten, de magen moeten ook worden gevuld.
Dus voor vandaag een snelle tomatensoep, heerlijk buiten eten en drinken want het weer is er ook naar.

INGREDIËNTEN                                  

Olijfolie 2 eetl.
Tomatenpuree blikje 70 gr.
Knoflook 2 teentjes
Uien 2
Suiker 2 tl.
Rundvleesbouillontabl. 2x
Tomaten 1 kg.
Rundersaucijzen 2x
Kookroom
Zout/Peper

Schil en versnipper de uien en de knoflook.
Wel de tomaten 5 minuten in heet water en laat ze na een paar minuten schrikken onder koud water.
Pel de tomaten, ontdoe ze van de pitten en snij in kleine stukjes.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook en de uien zachtjes aan op laag vuur.
Voeg de tomatenpuree en de suiker toe, roer goed door.
Daarna de tomaten stukjes erbij en dit alles ongeveer 2 minuten door bakken.
Voeg het verkruimelde bouillontablet en 750 ml water hieraan toe en roer goed door.
Proef zout/peper erbij?
Laat de soep ongeveer 15 minuten met het deksel op de pan zachtjes door pruttelen.
Ontvel de saucijzen en rol hier kleine soepballetjes van. Zet de balletjes op met wat water en kook ze gaar.
Pureer de soep met een staafmixer glad en voeg de kookroom toe. Ik heb expres de hoeveelheid niet aangegeven, smaken verschillen, hou je van romig schenk het er dan royaal over. Een klein scheutje mag niet ontbreken vind ik. Kies ook voor kookroom die tegen warmte kan (schiften!).
Voeg de balletjes toe of geef ze er apart bij aan tafel.

Ik heb wat balletjes apart gepureerd voor wederhelft en de bouillon die ik overhad van de balletjes wat ingekookt zodat wederhelft de toast erin kan dopen.

Toast erbij?
Bruine boterhammen roosteren en daarna in lange repen snijden.
Roomboter met fijngehakte basilicum mengen met wat zout en over de nog warme boterhammen smeren.

Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten