donderdag 25 juni 2015

GARNALEN-KRUIDEN/KNOFLOOK met een KOMKOMMERSALADE en STOKBROOD.

Dit is een heel makkelijk recept om te maken.
Weekend voor de deur, lekker gewoon tapas met een broodje en bouillon om eventueel in te dopen voor degene met slikproblemen.
Wij zijn echte knoflook fans en met mijn voorraadje diepvries garnalen in de diepvries heb je zo een lekkere snack of maaltijd.
In de Jumbo-Foodmarkt in Breda haal ik geregeld een emmertje zeevruchten. Je hebt keuze uit gemengde zeevruchten (o.a. , inktvis,mosselen en garnalen) of verschillende soorten garnalen/gamba's. Vul een bekertje hiermee voor een lekkere vis-soep of tapas.
Verstegen heeft heel goede marinades, zo ook deze viskruiden met knoflook marinade. Ik koop vaak zo'n flesje en als ik wat restant hiervan heb doe ik het met flesje en al in de vriezer.
Dat gaat heel goed.
Eerst laten marineren en dan opbakken in olijfolie en met stokbrood is het een super borrel hapje of lunchgerecht!
Vergeet ook je wijntje niet, een koel glas bier is er ook heerlijk bij.
Rooster wat brood, of bak wat stokbrood op en smeer er Philadelphia-kruiden kaas over.

INGREDIËNTEN                                          

Jumbo Garnalen 2 personen
Verstegen vis/knoflook kruiden
     flesje 2 eetl.
Olijfolie Extra Vierge 1 eetl.
Knoflook 1 teentje/geperst.

Komkommer 1/2
Bosuitje 1
Azijn 1 eetl.
Suiker 1 tl.
Zout

Ontdooi de garnalen een avond van te voren of leg de garnalen even in koud water om te ontdooien.
Gebruik hier geen warm water voor!
Staartjes eraf en eventueel het darmkanaal verwijderen als het nog niet gedaan is.
Droog de garnalen af en marineer ze in de viskruiden-marinade. Hoe langer je ze marineert hoe lekkerder!
Was, schil en snij de komkommer in dunne plakjes of slierten.
Strooi er wat zout over en laat het 10 minuten intrekken. Knijp hierna de komkommer uit, het zoute water wegdoen en snij een bosuitje in ringetjes en voeg toe.
Als laatste de suiker en azijn toevoegen. Goed doorroeren en koud wegzetten.
Neem een koekenpan en doe daar de extra vierge olijfolie in. Wacht tot de olijfolie heet is, meteen het uitgeperste knoflookteentje en de gemarineerde garnalen erin. Roerbakken dus, zodra de garnalen rondom roze zijn is het klaar.

Rooster 2 bruine boterhammen of leg een voorgebakken stokbroodje in de oven.
Besmeer ze daarna met wat peterselie-boter (roomboter met fijngehakte peterselie en wat zout).
Gebruik eventueel Philadelphia-kruidenkaas om het brood mee te besmeren.
Zet een schaaltje bouillon op tafel.
Maal 1 portie van de garnalen met saus en 1 portie van de komkommersalade en dien het op in gezellige schaaltjes.

Geniet van de tapas en vergeet het drankje niet!
Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten