dinsdag 30 juni 2015

ZOMER-STAMPPOT met GARNALEN en SURIMI.

Verse hollandse garnaaltjes bij de visboer gehaald, rucola erbij en dat allemaal overgoten met boterjus in een stamppot verwerkt. Wat willien we nog meer?
Lekkere verse kruiden uit de tuin erbij en je bent klaar.
Had lekker wat extra garnalen gehaald, heerlijk op de boterham met wat peper. Daar kun je me wakker voor maken.
Deze dagen heb ik echt een vis-tic.
Gemalen hollandse garnalen met wat boter en peper gemengd en je hebt een heerlijk smeerseltje voor in een borrelglaasje of op de boterham.
Smeersels die je ook kunt maken met makreel (goed op de graten letten) of paling!
Smikkelen dus.....

INGREDIËNTEN                                      

Aardappelen 2 pers.
Boter
Melk
Zout/Peper of wat  
    kippenbouillonpoeder
Nootmuskaat snufje
Bosuitje 1
Rucola 75 gr.
Garnalen hollandse 200 gr.
Peterselie gesn. handjevol
Surimi 4 staafjes

Maak een lekkere romige aardappel-puree van de aardappelen, de boter, snufje nootmuskaat en zout en peper.
Was de rucola en peterselie en snij in kleine stukjes.
Snij de surimi in kleine stukjes van ongeveer 1 cm.
Maak het bosuitje schoon en snij het in dunne ringetjes.
Zodra de puree gemengd en klaar is de rucola, het bosuitje, de peterselie, de surimi en de garnalen door de warme puree mengen. Hou wat garnaaltjes apart voor de garnering!

Proef en voeg eventueel nog wat zout of bouillonpoeder toe. (voor de volle smaak)
Is de puree wat afgekoeld, warm het dan zachtjes op.
Smelt wat boter in een pannetje en maak er een boterjus van (zie recept in de lijst).

Pureer 1 portie van de garnalen-puree, boterjus op tafel en smullen maar.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten