donderdag 18 juni 2015

ZOET/ZURE GEHAKTBALLEN met AARDAPPELEN en APPELMOES.

Als je deze balletjes een dag van te voren maakt smaken ze nog lekkerder!
We moeten het niet te moeilijk maken voor onszelf dus een lekkere koude appelmoes erbij geserveerd.
Vandaag niet veel tijd gehad om de moes zelf te maken, dus een goede pot appelmoes uit de voorraadkast genomen.
Beetje druk, maar lekker bezig geweest. Foto's van de vakantie op mijn computer gezet en ik kon even nog nagenieten van sommige heerlijke momenten en heb ook meteen mijn post weggewerkt.
Simpele, makkelijke gerechten daar gaat het om, maar ze moeten ook voedzaam zijn. De extra handelingen die je doet, pureren, opletten of het niet te spicy is, of alles nog wel goed gaat zoals het moet gaan - die doe je met liefde en dan is een eenvoudig gerecht echt wel op zijn plaats.
Gisteren gewoon sperziebonen met een karbonaadje gegeten, alles was goed/apart te malen en met wat extra jus erbij was het weer smikkelen. Vooral na al dat resort eten!

INGREDIËNTEN                                    

Gemengd gehakt 250 gr.
Gehakt kruiden
Bloem
Puntpaprika 1 grote
Knoflook 2 teentjes
Olijfolie 2 eetl. extra vierge
Tabasco paar druppels
Balsamico-azijn 4 eetl.
Worchestersaus 1/2 eetl.

Meng het gehakt met de gehaktkruiden en rol er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
Rol de ballen door wat bloem en braad ze rondom aan in wat olijfolie. Klein scheutje water erbij en laat de balletjes op laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar worden.

Snij de puntpaprika doormidden, haal de zaadjes eruit en was de paprika's. Snij in kleine stukjes.
Pel en snipper de ui en knoflook fijn.
Doe 2 eetlepels Extra Vierge olijfolie in een pan en laat de ui, knoflook en paprika stukjes op laag vuur glazig worden.
Voeg hierna 4 eetlepels balsamico-azijn toe en een flinke scheut worchestersaus.
Proef, nog meer worchestersaus?
Voeg eventueel een scheutje water toe mocht de saus te dik en olie-achtig worden.
Daarna als laatste, voor extra pit, een paar druppels tabasco. Mag weggelaten worden als het te scherp is!
Leg de balletjes in de saus, zonder de jus en laat dit alles nog even 5 minuten goed doorwarmen.
Kook de aardappelen mèt of zonder schil gaar.

Serveer de appelmoes in een mooie schaal op tafel.
Pureer een paar balletjes fijn en pureer ook wat saus apart en doe in schaaltjes.
Geef de gekookte aardappelen erbij. (deze zijn goed fijn te prakken)

Geniet van de maaltijd en van elkaar, groeten van Inez.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten