dinsdag 23 februari 2016

QUICHE van REGENBOOG-WORTELEN.

Afgelopen weekend met regenboog wortelen ( gekleurde wortelen: geel, oranje, wit en paars) een quiche gemaakt en gedemonstreerd in de Jumbo Foodmarkt in Breda.
Als extra was er nog een bietje en ui aan toegevoegd.
Het was zo lekker en dat wil ik jullie niet onthouden.
De bodem van een quiche maak ik meestal van croissant deeg. Makkelijk en lekker. Strooi er dan eerst wat paneermeel over de bodem voordat je de vulling erin doet.
Meteen een zak wortelen, tomaten en kaas meegenomen uit de winkel.
Voor degene met slikproblemen: pureer de wortelen en uien fijn. Dat is makkelijker om uit de korst van het croissant deeg te lepelen.
Dit kan als hapje of als volledige maaltijd geserveerd worden.
Een koud glas tomatensap en wat dikke plakken tomaat uit de oven erbij en de maaltijd wordt weer een feestje.
Het is sowieso heerlijk om een paar plakken tomaat, bestrooid met peper/ zout en basilicum uit de oven als bijgerecht erbij te doen.

INGREDIËNTEN                                    

Regenboog wortelen 1 zak
Ui 1 grote
Croissant deeg 1 pak
Paneermeel 1 eetl.
Zout/ Peper
Salie 1 tl. gedroogd
Slagroom bekertje klein
Eieren 2 st.
Geraspte Kaas
Boter
Suiker

Krab de wortelen schoon, was ze en snij in plakjes.
Ui schillen en in plakjes snijden.
Smoor de ui en de wortelen in een klontje boter zacht en gaar.
Strooi er wat zout, peper, salie en wat suiker over en laat het een beetje glanzen. Roer en daarna vuur uit.
Rol het croissant deeg uit en bedek een beboterde vorm hiermee. Sluit de naden goed aan.
Strooi over de bodem wat paneermeel en verdeel de vulling van de wortelen en uien over de bodem.
Klop de slagroom met de eieren los in een schaaltje, strooi er wat zout en peper over en een handvol geraspte kaas, Giet dit mengsel over de vulling, zo dat alles goed verdeeld is.
Schuif de vorm in de oven op 180 gr, zodra de bovenkant lichtbruin kleurt en stevig aanvoelt ( ongeveer 30 à 45 minuten) is de quiche klaar.
Haal de quiche uit de oven en laat het eerst wat afkoelen voor je deze aansnijdt.
De quiche wordt wat steviger en is makkelijker te snijden.

Wij nemen er een groot glas tomatensap bij, lekker met wat zout en peper en een drupje tabasco.
Ook heb ik, zoals boven beschreven een paar plakken tomaat uit de oven erbij gedaan, die worden vanzelf heerlijk zacht door de warmte. Wel de pitjes er eerst uithalen!
Eet smakelijk en de groeten van Inez.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten