donderdag 4 februari 2016

TOMATENSOEP. (pakket)

Ik heb al eerder een verse tomatensoep omschreven. Maar ja....... tegenwoordig zijn er van die makkelijke pakketten te koop waar alles inzit. In verschillende supermarkten te verkrijgen en natuurlijk ook bij mij in de Jumbo Foodmarkt in Breda.
Easy, alle groenten erin, dus alleen eventueel soepvlees of gehakt balletjes toevoegen.
Afgelopen weekend heb ik een demo gedaan met erwtensoep en er extra ( om het wat feestelijker te maken) uitgebakken spekjes op tafel erbij geserveerd.
Bij dit soort soepen kun je lekker veel groenten verstoppen.
Wij, ik ben een indo, Indische mensen lusten de erwtensoep graag met wat rijst en een lik sambal badjak! Probeer het eens.
Maar nu geen erwtensoep pakket maar een tomatensoep pakket.
Wortel, ui, knoflook, tomaten, bouillonblokje, tomatenpuree, tijm alles zat erbij.
En ja, ik heb er extra een dikke prei bij gedaan, stokbroodje en gehaktballetjes gedraaid en zo kreeg ik een pan vol gezondheid.
Natuurlijk kun je alle ingrediënten zelf ook kopen, maar dit is wel zo makkelijk toch? Druk genoeg.
Hele week regen gehad en ik hoor net op het nieuws dat het nog niet voorbij is want morgen weer regen, storm en wind.
Vandaar deze pan met kleur op tafel en een beetje zonneschijn.
Kaarsje, wit wijntje gezellig........

INGREDIËNTEN                                  
                                                       

Soep-pakket tomaat 1
Olijfolie 2 eetl.
Prei 1
H.o.h gehakt 200 gr.
Paprikapoeder 1 tl.
Suiker 1 tl.
Peper/ Zout

evt. wat crême-fraiche

Ontvel de tomaten. Kruis ze in en giet er heet water overheen zodat ze net onderstaan. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
Trek dan de velletjes eraf, ontpit de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
Schil de wortel en snij deze in blokjes.
Schil de ui en knoflook en snij deze ook fijn.
Maak de prei schoon en snij in ringetjes.
Rits de tijm los van de takjes ( ongeveer 1 tl).
Bestrooi het gehakt met zout en peper en draai er kleine balletjes van.
Maak het blikje tomatenpuree open.
Neem een finke pan/soeppan en doe daar de olijfolie in.
Fruit ui en knoflook aan, voeg de wortel toe en bak dit even aan.
Daarna de prei, blijf goed roeren.
Strooi de tijm erbij en de tomatenpuree. Bak dit nog 2 minuten om.
Tomaten, suiker en paprikapoeder erdoor roeren.
Voeg dan 1 liter water toe en verkruimel het bouillonblokje erdoor.
Roer alles goed door en laat dit op een zacht vuurtje ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal de pan hierna van het vuur en pureer deze met een staafmixer
Pan weer op het vuur en voeg nu de gehaktballetjes toe. Laat dit alles nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Stokbrood in de oven ( lekker om in te dopen ook voor degene met slikproblemen). Doe een gedeelte van de soep apart hiervoor en maal het vlees ook fijn.
Proef, zout en peper?
Heerlijk zo'n pan op tafel, iedereen eet mee en om het nog romiger te maken kun je er eventueel een lepeltje crême-fraiche aan toevoegen.

Maak het gezellig, binnen is het droog, gordijnen dicht en geniet van elkaar.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten