donderdag 31 maart 2016

AUBERGINE- GEKONFIJT.

Een heerlijk zoet/zuur gerecht met bijvoorbeeld een stukje gebakken vis! En i.p.v. aubergine kun je ook een courgette nemen.
Gepureerd/gemalen lekker zacht met een stukje gestoofde vis en aardappel-puree.
Dit gerecht heb ik van een turks vriendinnetje geleerd ( Zuhayla ). Bij haar at ik ook voor het eerst gebakken aubergine met yoghurt en zeezout erover gestrooid! En dat was zeker 30 jaar geleden. Toen wist ik niet beter dan dat je yoghurt met vruchten of jam at, als toetje. Maar zout??
Héél apart, maar erg lekker. Probeer het eens.
Zo blijf je je hele leven lang leren en ik sta open voor alle nieuwe smaken, vooral van "Verwegistan".
Het weekend wordt er mooi weer voorspeld en dit gerecht kun je als bijgerecht serveren bij bijv. een barbecue.
Wat dacht je dan van een gepofte aardappel en gegrilde groenten erbij?
Vooral de gepofte aardappel met lekker veel crême-fraiche erover, glijdt goed naar binnen voor degene met slikproblemen.

INGREDIËNTEN                                            

Honing 1 eetl.
Olijfolie
Balsamico-azijn 1/2 eetl.
Gemberpoeder 1/2 tl.
Kaneel snufje
Peper/zout naar smaak

Was de aubergines, snij de steel eraf en schil hem half om half in de lengte.
Snij de aubergine dan in stukken.
Bak de stukken op hoog vuur in de olie in ongeveer 10 minuten zacht en lichtbruin.
Blijf roeren.
Daarna zout, peper, gember en een snufje kaneel erdoor roeren.

Voeg als laatste de balsamico-azijn en de honing toe. Blijf goed roeren. Proef.
Dit gerecht smaakt het lekkerst als het lauwwarm is, dus laat het een beetje afkoelen.

Wij hebben er een gebakken visje bij gegeten en een ijskoud glas wijn erbij gedronken!
Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten