donderdag 18 december 2014

SPINAZIE/MAIS SOEP met GEROOKTE FOREL.

Vandaag een voedzaam soepje met stukjes gerookte forel.
Hier kun je stokbrood bij geven (weken in de soep voor degene met slikproblemen), maar je kunt ook blokjes aardappel erdoor doen. Kook die dan eerst in de bouillon gaar en voeg later de rest van de ingrediënten toe.
Het is geen echte vloeibare soep, hij bevat niet zoveel vocht als een gewone soep moet wel makkelijk op te slurpen zijn.
Spinazie is gezond, bevat veel ijzer, maar deze groente slinkt behoorlijk, hou daar rekening mee.
Verse spinazie is een van mijn favorieten.Je kunt er zoveel mee doen. Lekker met feta kaas, rauw in een salade, á la crême, door de aardappel puree of ouderwets met "soldaatjes"(soldaatjes= stukjes brood gebakken in de olie en over de spinazie gestrooid) en....heerlijk op een geroosterde boterham, blaadje spinazie en een gepocheerd eitje!

INGREDIËNTEN                                              

Spinazie 350 gr
Knoflook 1 teentje
Ui 1
Bouillon 200ml
        tablet of vers
Mais potje 180 gr
Peper/zout
Gemberpoeder 1tl
Evt. scheutje ketjap

Gerookte Forel 2 pers

Pel en snipper de ui en het knoflookteentje en fruit dit aan in een beetje olie.
Voeg hierna de bouillon toe en de uitgelekte maiskorrels.
Daarna de schoon gewassen spinazie en laat dit slinken maar niet doorkoken!

Voeg naar smaak zout, peper, gember en eventueel een scheutje ketjap toe.
Maal 1 portie van de spinazie fijn, dien op met een beetje vocht van de soep en versnipper stukjes forel over de soep heen.
Schep de andere portie op en versnipper hier ook vlokjes forel op. Je kunt hier ook wat rijst bij koken met een likje sambal!
Stokbrood erbij en eet smakelijk en de groeten van Inez.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten