dinsdag 9 december 2014

WITLOF-SALADE, PALING met AARDAPPELPUREE.

Zin in paling met wat fris erbij!
Aangezien de paling ook gemalen moest worden en de paling koud, doe ik er vandaag aardappelpuree bij.
Gewoon uit het pakje, minder water (200 i.p.v. 250 ml) met een tikje creme-fraiche...super!
voor mij een makkelijk en smakelijk etentje vandaag. De schilder is binnen bezig en ik ben van plan wat kastjes in te gaan ruimen en dan komt het mij goed uit als ik vanavond een snelle hap klaarmaak.
Het regent toch en na alle drukte van de Sinterklaas, de kadootjes, een lekkere rustige avond dus.

INGREDIËNTEN                                                

Witlof 2 struikjes
Mandarijntjes 2
Mayonaise 2 eetl.
Aardappel puree2 pers
Gerookte Paling 250 gr
           gefileerd
Boter
Room scheutje
Zout en Peper
Nootmuskaat snufje

Schil, was de aardappelen en snij in stukken. Zet op met een bodempje en kook ze gaar in 20 minuten.
Stamp fijn en maak een smeuïge puree met een klontje boter, scheutje room, zout, peper en wat nootmuskaat. Of neem een pakje en doe er minder water bij, vul aan met wat creme-fraiche en kruid het wat bij.
Haal het onderste stuk van de witlof af en haal de kern eruit (net zoals je het kroontje van de tomaten haalt en verwijder de buitenste/lelijke bladeren. Snij de lof in dunne ringetjes en besprenkel het met azijn of citroensap om verkleuren te voorkomen.
Pel de mandarijntjes, ontvlies ze en doe ze bij de witlof.
Peper en schep de mayonaise erdoor, zet dit koud weg in de koelkast.

Verdeel de paling (op kamertemperatuur) in twee porties en maal 1 portie fijn.
Doe dit ook met 1 portie van de witlof-salade.
Maak er wat gezelligs van in leuke schaaltjes b.v.
Puree op de borden en dek de tafel met een heerlijk glaasje wijn erbij.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten