vrijdag 26 december 2014

NOTE.

Even geen recepten, maar suggesties voor de komende feestdagen.
Alles kun je pureren of malen! Soms fijner dan normaal gemalen of vemengd met extra vocht zoals bouillon of roomboter/olie om het smeuïger te maken zodat het makkelijker naar binnen glijdt.
De manier waarop je het eten of de drankjes presenteert is ook zo belangrijk (zien doet eten en vooral de geur wekt eetlust op).
Zorg dat ze de pijn, de lichamelijke ongesteldheid een beetje kunnen vergeten.
Ga je deze dagen ergens naar toe vergeet de medicijnen en het malertje niet mee te nemen.
Wij zijn ook onder de pannen bij familie en die weten hoe of wat. Maar ga je naar vrienden neem dan wat extra's mee. Een paté of een drankje van tomaten,uitje, citroensap is zo gemaakt.
In de winkels barst het tegenwoordig van de sapjes, bij de Jumbo Foodmarkt heb ik deze week een boerenkoolsapje geproefd. Heerlijk en echt het proberen waard.
Neem anders een ander sapje mee en meng daar je favoriete smaak door.
Presenteer de paté in een glaasje met een toefje pesto of wat cranberry compôte erop.
Denk eraan dat kalkoen en rollade droog uit kunnen vallen. Vraag of er jus bij zit of neem anders wat mee.
Salades, garnituur alles is te koop, maar let vooral op de versheid en koop de spullen zo laat mogelijk in.
Al die hapjes en eterijtjes vullen vaak al genoeg en aangezien de eetlust meestal niet zo groot is gaat het vooral om de gezelligheid.
Zorg er in iedergeval voor dat het een beetje voedzaam is en anders is er ook geen man overboord. Een dagje smokkelen mag best.
Tenslotte zeggen we niet voor niets "Feestdagen". Het gaat om de gezelligheid en het samenzijn.

In het nieuwe jaar ga ik er weer vol tegenaan, nu vliegen de kookboeken en kook-tv programma's je om de oren. Dat is goed, laat je inspireren en vergeet vooral het wijntje niet bij je eten!

Maak het gezellig, geniet van elkaar en tot over 2 weken.
Ik wens u/jullie fijne dagen, een goede jaarwisseling en tot gauw.
Groeten Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten