donderdag 7 mei 2015

COURGETTE-SALADE met SINAASAPPELDRESSING en een OSSENHAASJE.

Het is een feestdag, Bevrijdingsdag en mijn na-feest. Gisteren jarig en na die drukte wou ik iets snels en lekkers voor vanavond maken.
Uit de vriezer, (en ik hoor jullie denken "alweer uit de vriezer?") 2 ossenhaasjes gepakt. Voorraad is echt ideaal en helemaal niet ongezond!
Een speklapje, karbonaadje of een varkensfilet-lapje smaken hier ook heerlijk bij.
Met een mandoline ( snij hulpstuk) kun je mooie sliertjes maken, maar ik heb het gewoon met de hand gedaan. Lekker relaxed en ontspannen!
We gaan het weer gezellig maken binnen want de wind waait aardig rond het huis.

INGREDIËNTEN                                  

Courgette 1 st
Ui 1
Zout/Peper
Peterselie vers of uit potje
Boter

Voor de dressing:

Sinaasappelsap 3 eetl
Extra Vergine olijfolie 3 tl
Azijn 3 tl
Soja-saus 1 tl
Sesamolie 1 tl
Gember 1 tl vers of poeder
Suiker 1 tl

Vlees; Ossenhaasjes 2 st

Ontdooi het vlees een dag van te voren in de koelkast.
Schil en snij de ui fijn,
Was de courgette en maak strepen door de schil om en om te schillen. Snij in dunne plakjes en daarna in fijne sliertjes.
Strooi er royaal zout over en laat het een half uur rusten. De courgette wordt dan zacht en verliest een groot deel van zijn vocht.
Droog de ossenhaasjes met keukenpapier af en zout en peper het vlees.
Smelt de boter in de pan en bak de biefstukken. 2 Minuten om en om -rauw, 3 à 4 minuten per kant voor rosé en 6 minuten-doorbakken.
Verpak de biefstukken hierna in aluminium-folie en laat het vlees 5 minuten rusten op een bord.
Knijp de courgette-slierten goed uit en meng het gesnipperde uitje erdoor.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en roer goed door. Zorg dat de suiker goed is opgelost!
Snij de peterselie fijn ( 1 handje) en meng dit ook door de courgette.
Roer als laatste de sinaasappel-dressing erdoor. Hou eventueel wat apart, dit smaakt ook heerlijk over de biefstukken.
Pureer/maal van de salade en de biefstuk apart 1 portie.
Geef rest van de jus van de biefstukken apart in een schaaltje voor op tafel.
Maak het andere bord ook op en wat u verder erbij wilt, aardappel-puree?

Eet smakelijk en de groeten van Inez.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten