dinsdag 5 mei 2015

GEGRATINEERDE KOOLVIS met BIETEN-STAMPPOT.

Ik had nog een kopje vol broccoli over van gisteren en heb uit de vriezer 2 stukken koolvis-filet gehaald.
De broccoli wil ik over de vis gaan gratineren met kaas en lekker onder de grill bruinen.
Een bieten stamppot erbij, een uitje en een beetje hoisin-saus erdoor. Stamppot met een oosterse twist.
Kleindochter zou zeggen "roze puree", toen ze nog klein was, ongeveer 1 1/2 jr oud vond ze dit lekker met een slavink erbij. En haar bordje ging helemaal op!
Leuk en lekker eten voor kleine kinderen om ze te laten wennen aan verschillende smaken.
Maak er een leuk verhaaltje van aan tafel mèt:
Groene puree: Broccoli of spinazie ----DRAKENPUREE
Roze puree    :PRINSESSENPUREE
Bruine puree  :Bruine bonen MODDERPUREE
Leg er eventueel een soepstengel bij : "het zwaard"of "het toverstafje"
Bedenk gezellige en leuke dingen voor de kinderen, iedereen kan mee eten!

INGREDIËNTEN                                  

Koolvis diepvries 2 st.
Gekookte broccoli 1 kopje
Geraspte kaas 50 gr
Aardappel puree 2 pers.
Ui 1 kleine
Bietjes gesneden 350 gr
Zout/Peper
Hoisinsaus 1 eetl.
Azijn 1/2 eetl.
Crême-fraiche klein bekertje

De koolvis hoeft niet ontdooid te worden, wel insmeren met zout en peper.
Snij het restje broccoli in kleine stukjes.
Roer de crême-fraiche los met een beetje water en roer de geraspte kaas en de stukjes broccoli erdoor.
Smeer dit mengsel over de koolvisfilets.
Beboter een vuurvaste schaal en leg de filets hierin.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 gr ongeveer 45 minuten tot de vis gaar is.
De laatste minuten onder de grill voor een bruin korstje.
Maak een lekkere, volle en romige aardappelpuree.

Snij het uitje fijn en roer dit samen met de gesneden bietjes door de aardappelpuree.
Voeg 1 eetlepel hoisin-saus toe en een scheutje azijn.
Proef, zout/peper, nog een beetje azijn. Wees voorzichtig met de azijn.
Is de bietenpuree wat afgekoeld, warm het dat voorzichtig onder voortdurend roeren op.
De vis was makkelijk te prakken, ik heb wel wat extra boter gesmolten en in een schaaltje op tafel gezet.

1 Portie gemalen/gepureerd, rest op tafel gezet en we hebben weer heerlijk gegeten.
Dat wens ik u ook toe en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten