vrijdag 15 mei 2015

GROENTEN-HACHEE.

Mooie zakjes wok-groenten met broccoli en rode uien lagen er bij de supermarkt.
Gehakt erbij en je hebt een lekkere pot vol, die je kunt combineren met aardappel-puree, rijst, spaghetti en bijvoorbeeld couscous.
Ik maak er vanavond rijst bij voor mezelf en wederhelft wil een gekookte aardappel die hij lekker kan prakken met een klontje boter.
Eén pan, zo klaar en alweer een makkelijk dagje.
Wèl heb ik eerst het gehakt klaar gemaakt, zodat ik vanavond alleen de groenten erdoor hoef te mengen met eventueel een scheutje water als het te droog is.
En hou je van pittig? Een halve peper (zonder zaadjes) of een likje sambal erdoor maakt het ook erg smakelijk.

INGREDIËNTEN                          

Olijfolie 1 el
Gehakt h.o.h. 450 gr
Uien 2
Zakje kruidenmix voor
           gehakt 40 gr
Worchester-saus 6 el
Suiker 2 tl
Wok groenten zakje
Evt. sambal

Schil en snij de uien fijn.
Doe 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan en bak het gehakt rul, doe er daarna de uien bij. Bak het niet te droog.
Strooi het zakje kruidenmix voor het gehakt erover er roer goed door. Wordt het te droog voeg dan een scheutje water toe.
Daarna de worchester-saus en de suiker erbij.
Blijf roeren. Proef, zout, peper beetje sambal erbij?

Als laatste gaan de wok-groenten erdoor (wokken dus). Zorg dat het nog een beetje knapperig blijft.
Maak in de tussentijd de rijst en/of aardappelen.
Maal 1 portie van het gehakt/groenten-mengsel, geef de aardappel erbij met extra een klontje roomboter. Vang eventueel het vocht op van het gerecht en doe dit op een schaaltje op tafel.
Andere bord ook opscheppen en wij namen er een glaasje rode wijn bij.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten