woensdag 9 maart 2016

PASTINAAK-SOEP met SALIE.

Afgelopen weekend nog eens met pastinaak-soep gedemonstreerd in de Jumbo-Foodmarkt.
Heerlijke fluweelachtige soep met een zoete anijssmaak.
Licht verteerbaar en een super soep die je van te voren klaarmaakt, even opwarmt en klaar staat als je van een wandeling terugkomt. Broodje kruidenboter erbij ét vôila!
Deze wil ik jullie niet onthouden.
Origineel is het met seldrij-knol uit de oven. Kijk in de rechter tabel (labels) hiernaast.
Maar je kunt de blokjes seldrij-knol ook even bakken in de boter en daarna de blokjes mee laten garen met de pastinaak in de soep. Dat heb ik dus gedaan.
Pureren en iedereen kan mee genieten.
Guur weer, veel wind en ik ga straks mijn beste vriendje ophalen uit het ziekenhuis, als hij ontslagen wordt!
Die mag alleen licht verteerbaar voedsel. Dat wordt dus een stukje zalm, lichte aardappel-puree en wat worteltjes. Door de aardappel-puree een beetje roomkaas (Philadelphia), zodat het wat smeuïger wordt!

INGREDIËNTEN                                              
                                   

Boter (vloeibaar) 2 eetl.
Ui 2 st.
Knoflookteen 1 st.
Pastinaak 3 st.
Bouillontablet groenten 2 st.
Water 1 1/2 liter
Salie 2 blaadjes
Slagroom scheutje
Peper/zout
Seldrijknol 1/4 deel

Schil de seldrijknol en snij deze in stukjes.
Schil de uien en het knoflookteentje en snij deze in stukjes.
Fruit de seldrijknol aan in de boter en voeg na een paar minuten de pastinaak toe.
Daarna de ui en de knoflook tot de ui glazig is.
Water, bouillonblokje en de salie hierna toevoegen.
Vuur lager en kook alles zacht en gaar.
Voeg dan naar smaak slagroom en zout en peper toe en pureer het geheel.

Proef, alles naar wens?
Strooi er eventueel wat Vega crisps: chips van bietjes, zoete aardappel en wortel over en wat bieslook. Voor degene met slikproblemen nìet natuurlijk.

Eet smakelijk en de groeten van Inez.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten