dinsdag 15 maart 2016

SNIJBONEN PETEH.

Vandaag heb ik een snijbonen recept met een indische draai voor u.
Heerlijk met een stukje vlees en een aardappel.
Wèl even naar de indische winkel voor de peteh bonen! Het is het makkelijkst als je een pakje diepvries peteh bonen koopt. Je hebt vaak maar een paar bonen nodig voor de smaak.
peteh bonen

Dit is eigenlijk een heel simpel gerecht, maar weer eens wat anders dan de snijboontjes met boter en een vleugje nootmuskaat!
Gewoon proberen dus. Veel mensen vinden peteh bonen vervelend ruiken net als de indische "trassi"(garnalenpasta).
Maar een klein beetje hiervan doet heel veel aan de smaak van je gerecht.
Natuurlijk kun je dit gerecht als onderdeel van je rijst-tafel maken, maar let op, met een gekookte aardappel smaakt het ook heerlijk.
Vandaag is het weer klaar met het mooie weer en oh wat heb ik van het zonnetje genoten de afgelopen dagen.
Nooit gedaan, maar van Breda langs de Mark naar België gefietst!
Was even door bikkelen voor mij ( ben ik niet gewend), maar met een tussenstop bij "de Paters"in België voor een wijntje en watertje, heb ik een heerlijke zonnige middag gehad!
Vandaag dus geen zon maar me richten op het eten.

INGREDIËNTEN                                          

Snijbonen 3 ons
Garnalen 4 ons
Peteh bonen 5 st.
Kokosmelk 1/2 blik
Zout en Peper

Haal de onder en bovenkant af van e snijbonen. Verwijder ook eventuele draden.
Snij de bonen fijn.
Maak de garnalen schoon, verwijder het darmkanaal als het er nog zit, was en droog ze.
Snij de peteh bonen in de lengte in stukjes.
Kook de snijboen kort (3 min.) in wat water. Giet af.
Wok de garnalen in een beetje olie en giet overtollig vocht af.
Doe daarna de peteh bonen erbij ( en eventueel een fijngesneden pepertje of een likje sambal als je daarvan houd).
Roer dit alles nog even goed door.
Voeg de kokosmelk en de snijbonen toe en breng dit alles aan de kook.

Breng het op smaak met zout en peper.
Proef, lekker hè?
Maal 1 portie hiervan voor degene met slikproblemen en natuurlijk ook het stukje vlees.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten