dinsdag 11 augustus 2015

KOMKOMMER-GARNALEN CURRY.

Het zonnetjes schijnt al vroeg door mijn ramen en daar word ik vrolijk van en dan heb ik meteen zin om buiten koffie te drinken en vanavond buiten te eten. Weinig doen vandaag en zoveel mogelijk genieten van elkaar en het weer.
Een lekkere curry lust mijn wederhelft graag en dat is goed te doen met aardappelpuree i.p.v. rijst. Ik heb wat extra saus gemaakt en dat gaat op tafel erbij.
Ook een fris zuurtje:
Kokend water in een schaal doen, een flinke scheut azijn erbij en 1 eetlepel suiker. Komkommer in plakjes erbij en flink doorroeren zodat de suiker oplost!
Het zuur af laten koelen en daarna in de koelkast zetten. Klaar! Heerlijk fris erbij op tafel!
Voor wederhelft haal ik dan meestal van 1 portie curry de garnalen eruit en maal die apart van de groenten, die ik ook maal. Staat leuker op tafel zodat hij zelf alles kan mengen en het niet een husselpotje wordt.
Extra in het zuur en in de curry kun je een halve gesneden peper toevoegen, maar aangezien er vaak kinderen bij ons mee eten zet ik meestal een potje sambal oelek op tafel. Iedereen kan naar believen het zo heet mogelijk maken als die wil.


INGREDIËNTEN                                        
                                                             

Knoflook 2 teentjes
Gember vers 2 cm of
       poeder 1 tl.
Kerriepoeder 1 eetl.
Olie
Roze Garnalen 3 ons
Komkommer 1
Kokosmelk 1 klein blikje of
       2 cm van een blok
Bosuitjes 3 st.
Taugé 1 handvol
Koriander vers of droog 1 eetl.
Sap van een halve citroen/limoen
Bouillonblokje 1 halve
Peper/Zout
                                                                     
Spoel de garnalen om en dep ze droog.
Schil de komkommer, halveer ze en haal de zaadlijsten eruit. Snij er 1 cm elleboogjes van.
Pel de knoflook en de gember en snij deze fijn.
Haal de onderkant en de buitenste bladeren van de bosui af en snij in schuine reepjes.
Schenk in een ruime pan 1 eetlepel olie en fruit knoflook en gember even aan. Niet bruin laten
worden!
Voeg hierna 1 eetlepel kerriepoeder toe, roer goed door.
Daarna de garnalen erbij. blijf roeren en wok dit ongeveer 2 minuten.
Haal hierna de garnalen eruit en zet opzij.

In dezelfde pan de komkommer doen met de kokosmelk en eventueel een scheutje water mocht het te dik zijn. Laat dit alles 5 minuten op zacht vuur doorsudderen.
Daarna de bosuitjes, koriander, limoensap en een half bouillontablet toevoegen.
Goed roeren, proef, peper en zout erbij?
Vuur uit en als laatste de taugé toevoegen zodat deze knapperig blijft.

Aardappelpuree en rijst klaarmaken. Pureer garnalen en groenten apart van elkaar en geef de saus er extra bij op tafel.
Heb je bloemetjes in de tuin, strooi wat bloemetjes over de tafel en neem er een lekker koud glas bier bij.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten