dinsdag 18 augustus 2015

PUNTPAPRIKA'S met een lekkere AARDAPPEL PUREE.

Gisteren in de Foodmarkt heb ik geroosterde puntpaprika;s gemaakt, die ik vulde met (Tabouleh ) een couscous-salade. Heerlijk fris en koud of lauw-warm erg lekker.
Jammer genoeg werkt couscous niet voor mensen met slikproblemen. Hoe zacht je het ook maakt, de korreltjes kunnen in de plooien van de mond blijven hangen!
Niet getreurd, het bracht me wel weer op een idee om de puntpaprika's met een lekkere puree te vullen.
En ik had een streng, al gegaarde/gemarineerde, spare-ribs liggen. Die heb ik in de oven gedaan, niet te hard gebakken (voor hem gemalen en van het bot af)  wat chili-saus en zelf gemaakte knoflookmayonaise op tafel bij gezet.
De al voorgekookte spare-ribs zijn zacht en het vlees valt al makkelijk van het bot af. Toch nog een smaak van de barbecue en gemalen blijft het een smeuïge massa.

INGREDIËNTEN                                    

Aardappels 2 st.
Puntpaprika's 2 st.
Tomaat 1 ontveld
Eidooier 1
Parmezaanse kaas 1 eetl.
Bieslook 1 eetl. fijngesneden
Lente ui 1 fijngesneden
Zout/Peper
Kruidenolie of olijfolie extra vierge

Spare-ribs 1 streng
Evt. wat barbecue sausjes erbij


Schil en was de aardappel en snij in blokjes. Zet dit op met een bodempje water en kook de aardappelen gaar.
Was en snij de puntpaprika's in de lengte doormidden en haal de zaadjes eruit. Rooster de helften in de oven of op de barbecue ongeveer 5 minuten zacht.
Snij de ontvelde tomaat zonder zaadlijsten in kleine blokjes.
Maak de lente ui schoon , was de bieslook en snij beide in klein stukjes.
Stamp de aardappelen fijn zodra ze gaar zijn, meng tomaat, eidooier, parmezaanse kaas, bieslook en lente ui door de nog warme puree.
Proef en voeg eventueel zout en peper toe.
Neem een bakblik of ovenschotel , vet die in met kruidenolie en ook de onderkant van de paprika's.
Vul de helften met de aardappelpuree, leg ze in de ovenschotel en sprenkel er nog wat kruidenolie over.

Zet de paprika's op 180 graden in de oven, ongeveer 20 minuten tot ze mooi zacht en gekleurd zijn.
Sprenkel er daarna nog wat olie over als ze klaar zijn. Glanst mooi en maakt het smeuïg!
Ik heb er spare-ribs bij gedaan, je kunt natuurlijk ook eigen keus vlees nemen.
De ribs in de oven gedaan en zacht warm  en bruin laten worden.
Vlees van het bot afgehaald en gemalen, sausjes erbij op tafel ( kies wat je lekker vind) en we hebben weer gesmuld.

Het vruchtvlees van de paprika's was zo zacht dat het heerlijk uitlepelen was.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten