dinsdag 4 augustus 2015

UI/AARDAPPELPUREE met KIPPENLEVERS.

Ik had weer eens een lekker flesje kruidenolie uit de Jumbo-Foodmarkt gehaald met rozemarijn, tijm, basilicum en knoflook.
Deze flesjes kun je koud of warm gebruiken en geven een heerlijk aroma aan je gerechten. Door de salade, marineren of om te wokken.
En aangezien uien groenten zijn, en wij er gek op zijn, een smeuïge aardappelpuree gemaakt en daar dan kippenlevers bij.
Alles zacht en de smaak van de olie komt in beide gerechten terug.
Het is goed te prakken met een vork, maar lukt dit niet (consistentie) maal/pureer het dan even. En let er vooral op dat je de pitjes van de tomaat verwijderd!

INGREDIËNTEN                                    

Kippenlevers 300 gr
Rode uien 2 st
Kruidenolie Jumbo Foodmarkt
Aardappelen 2 grote
Tomaat 1
Ui 1
Knoflook 1 teentje
Zout/Peper
Balsamico-azijn
Suiker 1 tl

Spoel de kippenlevers goed af onder koud water en zet ze op met water en een snufje zout ongeveer 10 minuten.
Spoel ze hierna weer af met koud water, trek de losse vliesjes eraf en snij in grove stukken.
Schil, was de aardappelen en kook ze gaar.
Schil, snij de rode uien en het knoflookteentje fijn.

Schud de fles kruidenolie goed vóór het gebruik en doe 1 eetlepel in een pan. Bak de uien en het knoflookteentje zacht en glazig op zacht vuur.
Voeg hier 1 eetlepel balsamico-azijn en 1 theelepel suiker aan toe. Roer goed door. Naar smaak peper en zout toevoegen, proef het moet zoet/zurig smaken!
Stamp de gekookte aardappelen fijn en voeg hier het zachte uienmengsel aan toe. Proef weer, alles op smaak? Hou de puree warm onder een deksel.
In een andere pan 1 1/2 eetlepel kruidenolie schenken en bak het andere uitje aan.
Daarna de kippenlevers rondom hierin aanbraden zodat ze lichtbruin kleuren maar nog zacht zijn. Bak ze niet te droog.
Voeg dan de gesneden en ontvelde tomaten toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat de levers nog op zacht vuur ongeveer 5 minuten door sudderen.

Pureer/maal 1 portie van de puree en de kippenlevers.
Voor wederhelft was dit goed te verwerken, alles was zacht gebakken en gekookt.
Een lekker rood wijntje iets gekoeld erbij en we hebben weer heerlijk gegeten.

Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten