maandag 21 september 2015

CHINESE-KOOL ( Scandinavian Forest).

Van deze kool heb ik al eens eerder een heerlijke/frisse salade gemaakt met stukjes appel, paprika, komkommer en wat taugé.
Alles overgoten met een dressing van ketjap, sesamolie, rijstazijn en honing.
Gepureerd, koud ook heerlijk voor degene met slikproblemen. In een feestelijk glaasje geserveerd en makkelijk op te lepelen. Voeg dan wat extra koude bouillon toe om het wat vloeibaarder te maken.
En dan heb je een halve chinese-kool over, wat doe je daar dan mee?
Weer simpel, even de kook erover heen en de kwartstukken ingesmeerd met een kruidenmix en boter.
Bakken in de pan et vôila, weer wat anders op tafel!
Ik heb een molentje met kruiden van "Santa Maria"Scandinavian Forest erover gestrooid en de stukken kool ingesmeerd met gesmolten boter. Peper, zout, jeneverbes, knoflook, champignons, peterselie, rozemarijn, tijm, wortel, koriander enfin, alles in één potje.
Hoe snel en lekker wil je het hebben?
Dit alles kan natuurlijk zo de oven in of even onder de grill, aangezien de oven even tot half november uit het zicht is, moet ik creatief zijn en de koekenpan gebruiken.
Lekker met een biefstukje of karbonaadje. Denk wel weer aan de botsplinters bij het karbonaadje! Eerst goed wassen, afdrogen en dan de kruiden erover.
We hebben het weer goed en van het vlees een mooie jus!

INGREDIËNTEN                                  

Roomboter
Chinese-kool 1/2
Kruiden "Scandinavian Forest"
(of een eigen mengsel/ of
          verse kruiden)

Snij de halve chinese kool in de lengte doormidden zodat je twee kwartstukken krijgt.
Spoel af onder de kraan en leg de stukken in een ruime pan met water. Breng dit aan de kook, zet het vuur daarna meteen uit en laat de kool nog 10 minuten in het hete water liggen.

Giet de kool daarna af in een vergiet en haal evt. de buitenste lelijke bladeren weg.
Neem een grote koekenpan, smelt hier een klein klontje boter in.
Bestrooi de stukken kool met de kruiden en giet hier wat gesmolten boter overheen. Leg de stukken in de pan en bak ze voorzichtig om en om lichtbruin.
Heeft u een oven dan kan dit natuurlijk ook in de oven en/of onder de grill.
Probeer het eens, smakelijk eten en de groeten van Inez.


P.s. Ik heb gemerkt dat verschillende mensen me willen mailen en bang zijn dat de mail dan voor iedereen te lezen is ( openbaar). Dat is niet zo, maar hieronder volgt mijn mail-adres mocht u een persoonlijk bericht achter willen laten. Misschien tot gauw, groeten Inez.
Mail-adres: inezvalstar@gmail.com








Geen opmerkingen:

Een reactie posten