donderdag 22 oktober 2015

HUTSPOT met KERRIE en GROENE APPEL.

En ik heb er natuurlijk ook een schouderkarbonade door gesudderd. De titel wordt anders zo lang.
De hele week ben ik al een beetje aan het snotteren, tsja wat wil je, het lijkt wel of iedereen om me heen een griepje/verkoudheid heeft opgelopen!
De smaak gaat voor een gedeelte weg en om het toch lekker èn ietsje meer smaak te geven aan het gerecht, kerrie en een zuur appeltje erdoor.
Alles in één pan, wèl even pureren- stukjes vlees!
Door het sudderen wordt alles wel zacht, maar dit kan erg vervelend zijn (mocht het in de plooien van de mond blijven hangen) voor degene met slikproblemen.
Op het ogenblik zijn ze bij mij de wijk aan het vegen. Is zeker nodig met al die bladeren die naar beneden dwarrelen.
Prachtige herfstkleuren maar met die regen tussendoor kan het erg glad worden op de stoep.
Vegen dus, me warm ingepakt en tussen de buien door mijn ingang geveegd.
Mijn pannetje stond toch op. Ja, dit pannetje kost ongeveer 1 1/2 uur stooftijd. 1 Uur sudderen en het laatste halfuur de aardappelen en wortelen erbij.
Een frisse/warme pot vandaag.

INGREDIËNTEN                                      

Schouderkarbonades 2 st.
Boter 1 eetl.
Olie 2 eetl.
Ui 1
Knoflook 1 teentje
Gember vers/ of poeder 1 tl.
Bloem 1 eetl.
Kerriepoeder 1 eetl.
Kippenbouillon 750 ml.
Winterpeen 1 kleine
Aardappelen 4 à 5 st.
Appel 1 groene

Ontdoe de karbonades van het bot, was ze en snij in gelijke stukken.
Schil en snij de knoflook en ui fijn.
Rasp eventueel de gember.
Schil en ontdoe de appel van het klokhuis en snij ook in stukjes.
Doe de olie in een ruime pan en bak het vlees op halfhoog vuur rondom bruin aan.
Smelt hierna de boter erdoor en voeg ui, knoflook en gember toe. Blijf goed roeren tot de ui glazig wordt.
Strooi hierna de bloem en de kerriepoeder erover en bak dit alles nog 1 minuut aan.
Bouillon erbij, blijf roeren en daarna de stukjes appel.

Laat dit alles op een laag vuurtje 1 uur zachtjes stoven.
Rasp de wortel en snij in stukjes.
Schil de aardappelen, was ze en snij deze ook in blokjes.
Voeg de wortel en aardappelen toe aan het vlees na 1 uur.
Dit alles nog een half uurtje zachtjes doorkoken tot het vlees zacht en de aardappelen bijna uiteen vallen. Heerlijk met die saus!

Eet smakelijk en de groeten van Inez.                  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten