donderdag 8 oktober 2015

OOSTERSE AARDAPPEL-SCHOTEL met COURGETTE.

Snel, snel en toch goed eten, soms komt alles tegelijk en dan is het maar goed ook dat je je inspiratie haalt uit alles wat je maar in huis hebt! En gelukkig meestal voorraad groenten, maar die moet ik snel weer aanvullen dus morgen op naar mijn turkse vriend.
Pompoen, courgette, aubergines, de harde groenten kun je makkelijk een paar dagen bewaren in schuur of kast.
Courgette gevonden en aardappelen altijd in huis, dus ik maak een oosterse aardappelschotel.
Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan en dan is het wokken en smikkelen.
Buiten is het nu echt herfst aan het worden, het wordt al wat frisser en met een likje sambal word je snel weer warm.
Trouwens wij nemen er een lekker koud biertje bij vanavond.
Bak de aardappelen niet té hard dan is alles goed te prakken voor degene met slikproblemen.
Wij nemen er een visje bij, om en om bakken in de roomboter met een beetje zout en peper en daarna de resterende jus erbij op tafel.

INGREDIËNTEN                                      

Aardappelen 2 grote
Courgette 1
Eieren 2
Soy sauce 3 tl.
Suiker 2 tl.
Citroensap 2 tl.
Basilicum gedroogd 1 tl.
Knoflook 1 teen
Sambal oelek 1 tl.

Schil, snij en was de aardappelen snij deze in blokjes.Kook deze met een bodempje water 5 minuten, giet af en laat de blokjes wat afkoelen/ zet opzij.
Schil de courgette en snij ook in blokjes.

Bak de courgette lichtbruin in wat olie en haal de blokjes hierna ook uit de pan.
Bak de aardappelblokjes in de resterende olie ook lichtbruin en zet opzij.
Snij de knoflook in flinterdunne plakjes.
Neem een roerbak-pan of ruime koekenpan en doe daar 1 eetlepel olie in, verwarm en bak de schijfjes knoflook lichtbruin, haal ze uit de pan en zet opzij.
Meng in een kopje de soy-sauce, suiker, citroensap en 1 theelepel sambal.
Breek 2 eieren in de resterende olie van de koekenpan en roer tot de eieren gestold zijn, ongeveer 2 minuten.
Giet daarna het mengsel van de soy-sauce bij de eieren, blijf goed roeren en voeg dan de gebakken blokjes aardappel, courgette en de gebakken knoflook toe.
Tot slot 1 theelepel basilicum erdoor, vers is nog beter, maar dat had ik niet. Neem dan een handjevol.

Voîla...........oosters aardappel recept!
Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten