donderdag 19 juni 2014

CEASAR SALADE, ROSBIEF A LA MINUTE en AARDAPPELPUREE.

Aardappelpuree vandaag met extra roomboter en room of creme-fraiche. Beetje nootmuskaat, zout en peper, verdere uitleg overbodig toch?
Roma sla- hele mooie kroppen- stevig blad en lekker knapperig!
Kant en klaar flesje Ceasar- dressing erbij en je bent zo klaar.
Ik zelf moet opletten met teveel room en roomboter (lijn), maar ik halveer de hoeveelheden. Aardappelpuree maak je ook smeuïg met olijfolie.
Simpele maar heerlijke frisse pot vandaag.
We gaan aan de slag.

BOODSCHAPPEN

Rosbief a l minute (4 lapjes)
Roomboter
Zout en Peper
Aardappelpuree (2 pers.)
Bacon 1/2 ons
Roma sla 2 kropjes
Dressing Caesar-salade (FM Jumbo)
Parmezaanse kaas (flakes)



Maak de aardappelpuree en houd die warm.
Bak de baconplakjes uit tot knapperig en maal alvast de helft.
Snij de onderkant van de roma sla en maak de blaadjes los. Was en droog ze. Meng de blaadjes met anderhalve eetlepel dressing en drappeer de helft op een schaal of bord.
De andere helft fijnmalen en in een kommetje doen. Zorg dat dit goed gemalen is, het is een harde sla soort!
In het kommetje met de gepureerde sla, de fijngemalen bacon erover strooien en de fijn gemaakte parmezaanse kaas.
Sprenkel hierover extra saus en eventueel wat peper.
Doe op de schaal of het bord waar de blaadjes sla op liggen de stukjes uitgebakken bacon.
Hierover heen de kaasflakes.
Sprenkel hier nog wat extra dressing over en wat vers gemalen peper.
Zet het flesje met overgebleven dressing op tafel.
Bak de rosbief lapjes in ongeveer een halve minuut per kant rosé in een royale klont roomboter. Voor de extra jus indien nodig.
Maal hiervan 2 lapjes fijn met wat jus.
Geef de overgebleven jus er op tafel in een kommetje bij.

Eet smakelijk en de groeten van Inez.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten