dinsdag 24 juni 2014

INEZ PIE. 

Eenpans- maaltijd in die leuke kleine pannetjes.
Met een volle romige aardappel puree en doperwtjes met kerrie kip.
Makkelijk en erg smakelijk en neem als toetje een heerlijke vruchten shake.
Bijvoorbeeld yoghurt met aardbeien en heb je zin om kersen te ontpitten, doe dat dan. Het is nu aardbeien en kersen tijd!
Neem niet teveel yoghurt, maar doe er 2 eetlepels griekse yoghurt door met een beetje honing. Koud en fris.
Meestal neem ik voor een kerrie saus kant en klare boemboes ( de indische) en die maak ik klaar met een scheutje kokosmelk.
De Jumbo heft de sauzen ook kant en klaar, neem de lemon curd, ben ik ook helemaal fan van. Te mixen met roerbakgroenten, vis en vlees.
Proeven, proeven daar draait het allemaal om. Soms moet er wat bouillonpoeder bij, zout, kokosmelk enz.
Dit pannetje kun je van te voren maken en is in 20 minuten in de oven op 180 gr zo opgewarmd.

BOODSCHAPPEN
Aardappel puree (2pers)
Kippen dijen 3 st zonder bot
Tomaat 1 in stukjes
Mild Curry Patak 2 eetl.
Kokosmelk of blok
Zout
Olijfolie
Ui 1 grote
Doperwten blik 300 gr.
Muntblaadjes 2



De aardappel puree klaarmaken en warm houden.
Kippen dijen in stukjes snijden en in wat olie rondom aanbraden.
Doe de in stukjes gesneden tomaat erbij en bak nog 1 minuut.
2 Eetlepels van de curry-mix goed omroeren door het kippenmengsel en voeg eventueel wat water toe zodat het niet aanbakt.
Kokosmelk erbij, proeven en eventueel wat zout of bouillon poeder.
Laat dit ongeveer 30 minuten sudderen op een laag pitje.
Doe in een andere pan de gesnipperde ui en braad dit aan in wat olijfolie of roomboter tot deze glazig zijn.
Daar gaan de uitgelekte doperwten bij met een paar blaadjes fijngesneden verse munt. Maar pas op de munt mag niet gaan overheersen. Het moet de doperwten net wát fris maken.
En tenslotte een klontje roomboter erdoor.
De helft van de doperwten en de helft van het kerrie mengsel fijnmalen/pureren.
We gaan laagjes maken : één pannetje met de fijngemalen gerechten en één pannetje met het ongemalen vlees en de doperwten.
Beide pannetjes vullen met het kerrie mengsel, daarover heen de aardappelpuree en afsluiten met het doperwten mengsel.
Maak nu de instant jus klaar in een klein pannetje en giet dit in het midden ( kuiltje) in de pannetjes. Niet teveel want er is al jus van het kerrie vlees.

Eet smakelijk en de groeten van Inez.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten