dinsdag 17 juni 2014

GEGRILDE GROENE ASPERGES, KRIELTJES, EITJE en SAUS.

Gisteren bij de Jumbo niet het witte goud, maar groene asperges meegenomen.
Doosje eieren, extra roomboter en in gedachten zat ik alweer te smullen.
Binnenkort is het asperge seizoen weer afgelopen en dus moet je er nu van profiteren!
En vandaag ook nog eens de nieuwe haring, het nieuwe maatje is gearriveerd. Heerlijk, zonder uitjes en hij gleed zo naar binnen.
Lekker vet, niet té zout en o zo mals. Uitjes wil ik er pas over een maand of twee overheen en dan mag de haring ook in stukjes gesneden op z'n amsterdams.
Meteen maar 4 haringen meegenomen voor de lunch morgen. De haring kun je pureren/malen, zo ook de uien en eventueel augurkjes.
Flesje kruidenolie in mandje erbij gedaan want daar was ik ook al doorheen. Zo makkelijk voor salades of om een stuk vlees mee te marineren. Het kan koud of warm gebruikt worden. Maar vandaag ga ik de asperges ermee in masseren!

BOODSCHAPPEN

Knoflook 1 teentje
Groene Asperges
Kruidenolie (FM Jumbo)
Zout en Peper
Krieltjes 2 pers.
Eieren 3
Roomboter
Groentesaus kant en klaar Honig



Kook de eieren hard, pel ze en prak of maal ze fijn. Strooi er zout en peper over.
Zet de krieltjes voor 2 personen op met wat water en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de krieltjes af en schud ze om met een klontje boter met wat zout. Warm houden.
Snij de onderkant van de asperges eraf ( het houtachtige gedeelte), ongeveer 3 cm. Was de asperges en droog goed af.
In een schaal met zout en peper bestrooien en het fijn gesneden knoflookteentje erbij doen.
Sprenkel nu, nadat je het flesje kruidenolie goed geschud hebt, de olie over de asperges.
Verhit een grillpan, wacht tot die goed heet is en doe de asperges erin. Draai rondom en zet het vuur lager en grill de asperges knapperig maar niet te rauw.
Maak ondertussen de groentesaus klaar zoals op het pakje staat. Ongeveer 200ml.
Maal de helft van de asperges fijn.
De krieltjes fijn prakken/pureren of maak er een aardappel puree van.
Op beide borden de puree verdelen, daar over heen de fijn geprakte eieren.
Op het ene bord de aspergemoes doen en op het andere bord de asperges verdelen.
Smelt wat extra roomboter in een pannetje met een snufje zout en lepel ongeveer 1 eetlepel over beide borden.
Groentesaus hier weer overheen en doe de rest in een schaaltje op tafel.
Het is wel kalorierijk, maar diegene zonder slikproblemen kan altijd de saus of boter weglaten.
Smullen maar, ik zou zeggen eet smakelijk en de groeten van Inez.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten