dinsdag 3 juni 2014

RED CURRY GROENTEN WOK met GEBAKKEN LEVER.

Oudste dochter met schoonzoon weer terug naar huis. Heerlijk bij de Jumbo Food Markt geluncht en inspiratie opgedaan.
Ikzelf ben helemaal weg van de koksproducten en de kant en klare sausjes. Makkelijk te bereiden, het is gezond (wokken) en goedkoop.
In mijn koelkast paprika en paksoi gevonden, uitje erbij en de red curry saus en klaar ben je. SUPER!
Aardappeltje, rijst of spaghetti en je hebt in een paar minuten een complete indische of thaise maaltijd.
Het is allemaal heel goed te malen/pureren en kleurrijk.
En lever.... niet iedereen is hier een liefhebber van, maar ik heb gisteren een stukje kalfslever meegenomen. Meestal neem ik kalfs/ of runderlever.
En om een beetje in stijl te blijven, mijn indische draai eraan. Normaal maak je dit met asam-water, maar azijn voldoet ook. Asam ( indische winkel)
Moeilijk is dit recept niet, maar zorg altijd voor voldoende jus/vocht.
Dochter heeft ook wat potjes, kip en wokgroenten meegenomen dus.... het Westland ruikt er morgen ook naar.
De lever heb ik van te voren goed gewassen, vliesjes eruit en in de melk (1 uurtje) geweekt.

BOODSCHAPPEN (lever)

Kalfs/ of Runderlever stuk voor 2 pers
Uien 2 grote in ringen gesneden
Suiker 1/2 eetl.
Laospoeder 1 tl.
Zout naar smaak
Olijf olie mild
Azijn of Asamwater (naar smaak)
Terasi 1/2 cm stukje



De lever uit de melk gehaald en met keuken papier goed afgedroogd. Opgezet met wat water en ongeveer 5 minuten gekookt. Afgieten, koud water erover heen en goed afgedroogd.
De lever in reepjes snijden en in wat olijf olie bruin bakken, uit de pan halen en op keuken papier laten uitlekken, bestrooien met wat zout.
In dezelfde pan de uien ringen bruin bakken.
Neem een andere pan met 1 eetl. olie en los de suiker, beetje azijn, laos en de terasi hier in een beetje op. Zet op het vuur en goed roeren. Als het vocht wat opgelost is....proeven. Kan er azijn bij/suiker? Het moet zoetzuur smaken.
Als de smaak goed is doe dan de gebakken lever erbij, goed roeren en eventueel wat zout.
Het is het lekkerst als je het wat droogbakt, maar om het wat smeuiger te maken kun je er altijd wat water aan toevoegen.



BOODSCHAPPEN wokgroenten

Paksoi 1 struik in stukjes gesneden
Paprika 1 rode in stukjes
Ui 1 in stukjes
Knoflook 1 teentje geperst
Kokosmelk naar smaak
Red Curry 1/2 bakje (FM roerbaksaus)



Bak in 1 eetl. olie de knoflook, paprika en uien aan.
Voeg daarna het witte gedeelte van de paksoi toe (i.v.m. de garing).
Roerbak ongeveer 4 minuten en voeg dan het groene gedeelte van de paksoi toe. Alles moet wel nog knapperig zijn.
Voeg het halve bakje kant en klare red curry saus door de groentenmix en de kokosmelk toe.
De kokosmelk naar smaak! En proef, zout erbij?

Eet smakelijk, selamat makan en de groeten van Inez.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten