dinsdag 12 augustus 2014

GAZPACHO. 

Vitamine-bom, dus vandaag een grote schaal gemaakt.
Je kunt dit als voorafje serveren, met geroosterd brood en roomkaas met peterselie of andere kruiden. Serveer het dan in leuke borrel glaasjes en doe er ter garnering wat dun gesneden komkommer-reepjes in. Soepstengels kunnen er ook goed bij.
Maar ook heerlijk als maaltijd met een stukje vlees/vis of garnalen.
Alles in een schaal/kom en pureren/malen maar.
Bij dit warme weer een uitkomst, meestal heb je toch niet zoveel zin in eten, je hoeft niet lang in de keuken te staan en het is fris, gezond en lekker!

INGREDIËNTEN                              

1 Komkommer
1 Grote tros tomaten
1 Rode ui
2 Paprika s (rood en geel)
2 stengels Bleekseldrij
1/2 Rode peper zonder zaadjes
Blaadjes Basilicum (naar smaak)
2 teentjes Knoflook
1/2 citroen uitgeperst
Zout en Peper
Olijfolie extra vierge 2 eetl.

Schil de ui, was alle groenten onder de kraan en ontdoe de bleekseldrij van de "draden".
Snij alle groenten in gelijke stukken en snij de knoflook ook fijn.
Neem een ruime schaal/kom en doe daar alle groenten in.
Pureer met de staafmixer alles fijn totdat je een vloeibaar geheel hebt.
Doe de olijfolie erbij en de citroen en basilicum naar smaak. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Roer dit alles goed om en zet de schaal minimaal 4 uur in de koelkast zodat hij door en door koud is.
Voor het gebruik goed omroeren en nogmaals proeven of het goed op smaak is.
Veel plezier hiermee, eet smakelijk en de groeten van Inez.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten