dinsdag 5 augustus 2014

BESENGEH/ AJAM KUNING (Kip in gele kruidige saus).

Kippen dijen of kippen poten
3 rode en 2 witte uien geschild en in stukjes gesneden
Terassi halve tl.
Ketoembar 1/4 tl.
Laos 2 schijfjes
Kunir 1 vingerlengte
Sereh 1 stukje
Suiker
Asam/ of een scheutje azijn
Zout naar smaak
Kokosolie 1 1/2 eetl.

De kruiden/boemboes fijnmalen of fijn wrijven en in de kokosolie fruiten.
Doe daarna de kip en de kokosmelk erbij.
Goed doorkoken/sudderen, tot de kip zacht is en de olie er een beetje uitkomt.
Wordt het te droog voeg dan een beetje water toe.



Dit is ook heel lekker met rundvlees, garnalen of eieren.
Of je koopt gewoon een kant en klaar zakje bij de indische winkel met "BESENGEH"erop.
Meestal koop ik wel verschillende zakjes met kruiden als ik er toch ben. Makkelijk en je bent snel klaar.
Fruit het mengsel dan aan in wat olie, voeg de kip toe en wat water zodat de kip net onderstaat. Kokosmelk zit er waarschijnlijk ook al in, zo niet dan wat koksmelk erbij en dit alles ook laten sudderen tot het vlees bijna van het bot valt.


Dit is heel lekker met rijst, maar omdat mijn wederhelft geen rijst (ook niet zacht gekookt) kon hebben- gewoon klaar gemaakt met couscous en wat gestoofde prei. De couscous met iets meer water, dan op het pak geschreven staat, iets langer laten staan. Zo zacht dat het een zalfje lijkt tussen je vingers.
De prei gewassen, gesneden en in de roomboter zacht gesmoord. Dit alles door de couscous gedaan met 1 eetlepel  Kruidenmix/Braad,Grill en BBQ. Geen zout nodig, dit zit al in de kruiden. Dan zit alles in de maaltijd ook de broodnodige groenten.

Ik hoop dat dit jullie op een idee brengt en wens je dan "slamat makan", eet smakelijk.
De groeten van Inez.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten