dinsdag 19 augustus 2014

ZOETE PUNTPAPRIKA s met GEHAKTVULLING en SPERZIEBONEN.

Het lijkt wel of iedereen op de markt staat, maar van mijn lieve buurman puntpaprika s gekregen. Heerlijk zoet om zomaar te knabbelen, in een salade te verwerken of in een gerecht. Op woensdagmiddag verkoopt hij vanuit huis groenten en fruit van het seizoen. Zo van de veiling, vers op je bord en voor mij naast de deur.
Dus daar moest iets mee gedaan worden.
Ik heb al eerder gevulde paprika s gemaakt, maar vandaag met een vleesvulling.
Half om half gehakt gemengd met kruiden, restje gekookte aardappel, uitje erbij en voor de rest heb je eigenlijk niets meer nodig.
Een salade is altijd goed, maar hij had ook mooie sperziebonen dus..
Buiten regen en wind en ik heb een druk maar gezellig weekend voor de boeg. Jongste kleinkind komt logeren en wil spinazie!! Tenminste dat was het plan afgelopen week. We gaan het zien of ze het nog steeds wil en natuurlijk s'morgens broodjes/croissants bakken want we hebben er de tijd voor.
Dus jullie weten nu ook wat ik dit weekend eet. Spinazie, gekookte eieren, aardappel puree en soldaatjes.
Soldaatjes??--Van oude sneden brood blokjes gesneden en even in een beetje olie krokant gebakken.
Bestrooien met zout en je hebt een heerlijk krokantje voor over je spinazie of een salade.
Maar nu de paprika's.

INGREDIËNTEN                        

Puntpaprika's 2 st.
Gehakt h.o.h. 1 pond
Aardappelen gekookt 2 st.
Zout, Peper, Nootmuskaat
Ei 1
Ui 1
Sperziebonen 350 gr
Balsamico olie
Olijfolie

De puntpaprika's wassen, in de lengte doorsnijden en de pitjes eruit halen.
Het gehakt kruiden zoals je gewend bent. Met een zakje of zout, peper en snufje nootmuskaat. Ik doe er altijd nog wat extra Maggi door en een ei.
De ui fijnsnijden en de gekookte aardappelen tussen je vingers fijn knijpen en dit alles ook door het gehakt mengsel mengen.                    
                                               
Neem een braadslee of een vuurvaste schotel en vet deze in.
Vul de paprika's met het gehakt mengsel. Druk dit goed aan, ook in de punten. Het gehakt krimpt een beetje tijdens het bakken, maak er een bergje van.
Bestrooi de paprika's met wat paneermeel.
Leg ze in de braadslee/schaal en druppel er wat balsamico en olijf olie over. Ik had nog wat gekookte aardappels over en die heb ik er ook tussen gedaan.
Zet de schaal ongeveer een half uur á 3 kwartier in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Haal in die tussentijd de sperziebonen af, breek ze doormidden en was ze.
Kook ze zoals je het gewend bent en maak af met een klontje boter, zout en wat nootmuskaat.
Pureer 1 portie van de puntpaprika's en 1 portie van de sperziebonen.
Maak de borden op en doe ook het restje aardappel erbij. Makkelijk te prakken, ze waren niet te hard uit de oven gekomen.                            
Eet smakelijk en de groeten van Inez.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten