donderdag 7 augustus 2014

TAGLIATELLE met ZEEVRUCHTEN en SPINAZIE.

Eigenlijk alles vandaag uit voorraad, dus diepvries en kast!
Combinatie was snel gemaakt en gelukkig nog tagliatelle op voorraad. Snel en makkelijk dus, we hoeven niet altijd uitgebreid in de keuken te staan.
En ja, de saus....Ben je echt lui, de koksproducten van de Food Markt Jumbo zijn super. De carbonara saus hoef je alleen op te warmen. Ik noem maar een voorbeeld, te tomatensauzen zijn ook prima te combineren. Pluspunt is ook dat je de saus kunt invriezen.
Maar vandaag met creme-fraiche in de weer geweest, mixed met kaas (b.v. camembert, flakes parmezaan, oude kaas, geitenkaas enz).
Flink wat gemalen peper erover, neem wel fijn gemalen, denk aan de korrels!
Tagliatelle is goed te doen, iets langer doorkoken, zorg dat het geen pap wordt. Het glijdt goed en met een romige saus wordt het zeker smullen.
Dit alles kun je ook van te voren maken. In een vuurvaste schaal doen, afgedekt en in 20 minuten op 160 gr in de oven. Een portie kun je er dan alvast uithalen en de rest een korstje laten krijgen mocht je dit willen.

INGREDIËNTEN                            
                   
Tagliatelle 2 pers.
Zeevruchten gemengd (zoveel je wilt)
Spinazie a la crême 300 gr.
Crême-fraiche 40 ml
Kaas (voorraad)
Roomboter
Zout en Peper

De spinazie en zeevruchten niet ontdooid maar vast klaar gezet.
Een pan met ruim water opgezet met wat zout. Zodra dit kookt de tagliatelle erin gedaan. (kijk op verpakking hoelang dit moet koken en kook dan 1 a 2 minuten langer, maar zorg dat het niet papperig wordt!).
Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Neem een flinke pan en laat een klont boter smelten. Doe daar de bevroren spinazie en zeevruchten bij en roer goed om. Roer tot de garnalen beginnen te verkleuren. (roze)
Bekertje crême-fraiche erbij, zout, peper en eventueel wat nootmuskaat/snufje.
Roer de tagliatelle als laatste erdoor. Voeg zo nodig wat kookvocht toe van de tagliatelle en roer zodat je een romig geheel krijgt. De tagliatelle neemt ook nu nog vocht op. Proef en voeg de kaas toe.
Maak je dit van te voren, laat het dan afkoelen in een vuurvaste schaal en zet de schaal dan afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Warm dit op in een voorverwarmde oven 160 gr. in 20 minuten afgedekt.
Haal een portie eruit, maal/pureer dit. Doe ter garnering wat extra spinazie in het midden van het bord of strooi er wat paprika poeder over. Dit alles voor het zicht, het oog wil ook wat.
Wil de rest een korstje laat de schotel dan nog even onder de grill staan. Maar dit is niet nodig.
Doe aan tafel wat extra spinazie erbij of wat saus.
En ik had een heerlijke cocktail vooraf, koud, Sparkling Martini Royale Rosato. Eén glaasje vooraf, maar o zo lekker dus bij het eten Rosato met koude spa rood gemixed voor bij het eten.


Eet smakelijk en de groeten van Inez.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten