donderdag 23 oktober 2014

CHILI CON CARNE A LA INEZ.

Storm buiten, veel wind en ik ga vandaag echt niet de deur uit!
Dat wordt in de groenten lade en in de provisiekast kijken en zoeken naar de spullen die ik kan gebruiken voor het eten vandaag.
Chili dus, maar dan zonder pepertje, als je dit wilt, kun je dit toevoegen. Maar ik voeg als laatste meestal chili saus toe. En het liefst van het merk  EAGLE uit Maleisië.
Ik kook voor mezelf er wat witte rijst bij en wederhelft kan met een stukje brood dit lekker soppen.
Een één pansgrecht, snel klaar en een heerlijke geur om lekker bij de kachel te zitten met een glaasje rode wijn bijvoorbeeld.
Ook doe ik er meestal bij zulke gerechten een scheutje worcester-saus door. Het maakt je gerecht intenser en smaakvoller en het flesje blijft anders liggen, dus waarom niet gebruiken?
Vooral als je dit gerecht een avond van te voren maakt trekken de smaken er goed in.
Hier kun je naar believen maiskorrels, prei, prei, seldrie enz. aan toevoegen. Lekker met wat je in huis hebt en daarom is die pot bruine bonen zo goed in de voorraadkast.

INGREDIËNTEN                                    

Olijfolie
Gehakt h.o.h. 250 gr
Uien 2
Prei 1
Paprika 1
Knoflook 2 teentjes
Komijnpoeder 1 tl
Korianderpoeder 1 tl
Paprika poeder 1 tl
Tomaten 2
Tomatenpuree blikje 70 gr
Bouillonblokje vlees 1
Bruinebonen 1 blik
Peterselie of bladseldrie
Zout en Peper
Worchestersaus scheutje

en.....scheutje chili-saus EAGLE of ander merk.

Schil, snipper de ui en de knoflookteentjes.
Was de paprika, ontpit deze en snij in kleine stukjes.
Was de tomaten, de prei en snij deze ook in kleine stukjes.
Neem een ruime pan en doe daar 2 eetlepels olijf olie in.
Bak de uien, knoflook en de paprika aan en als dit een beetje gebakken is voeg dan de prei toe.
Goed roeren en voeg daarna het gehakt toe en bak dit rul.

Voeg komijn, koriander en  paprikapoeder toe.
Blijf goed roeren en doe dan de gesneden tomaten in de pan met ongeveer 100ml water. Voeg naar smaak een bouillonblokje toe. Ik gebruik dan 1/2 blokje, je kunt altijd meer toevoegen!
Blik bruine bonen erbij met de helft van het vocht van het blik, scheutje worchestersaus en chili-saus en wat gesnipperde seldrie.
Blijf roeren en laat dit nog ongeveer 10 minuten door pruttelen. En proeven, alles op smaak?
Rijst erbij of brood. Een salade naar keuze smaakt hier ook goed bij.
Rest weten jullie, 1 portie malen en met brood serveren.
Andere bord lekker met rijst. Salades kun je ook goed malen. Geef dit lekker koud in een glaasje erbij en vergeet je glaasje rode wijn er niet bij!
Eet smakelijk en de groeten van Inez.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten