donderdag 30 oktober 2014

WINTER-STAMP met pakketje TONIJNSTEAK.

Spruitjes en waspeen èn daar een stampot van. En nu eens zonder uien, want het is geen hutspot.
Mooie, kleine tonijnsteaks bij de visboer gehaald.
En om het eenvoudig te houden heb ik ze gewikkeld in aluminium-folie en in de oven gedaan.
Lekker niets malen/pureren vandaag en wil je er toch jus bij (glijdt beter), smelt dan wat roomboter in een pannetje, scheutje water en het overgebleven vocht van de pakketjes erbij.
De klok is weer een uurtje terug gezet, eerder donker en het wordt weer kaarsjes tijd!
Gezellig, rood wijntje erbij en samen genieten.

INGREDIËNTEN                                            

Tonijnsteaks 2
Knoflook 1 teentje
Ketjap manis 2 eetl.
Gemberpoeder 1/2 tl
Spruitjes 300 gr
Waspeen 300 gr
Aardappelen 3 st
Roomboter
Room scheutje
Peper en Zout
Nootmuskaat

Aluminium-folie

Schil, was de aardappelen en snij in stukken.
Peen en spruitjes schoonmaken. Ik kruis de spruitjes altijd van onderen even in, zijn ze sneller gaar.
Snij de peen in stukjes, niet té groot, zorgen dat alles in één pan dezelfde kooktijd nodig heeft!
Doe de groenten en de aardappelen in een pan met een bodempje water en kook dit in ongeveer 20 minuten gaar.
Droog de tonijnsteaks af met keukenpapier en bestrooi ze met wat peper.
Neem 2 ruime stukken aluminium-folie (groot genoeg om er een pakketje van te maken) en leg daar de steaks apart in.
Strooi er wat gemberpoeder naar smaak over, snij het knoflookteentje fijn en doe dit ook over de steaks.
Sprenkel per pakje 1 eetlepel ketjap manis hierover. Zout is niet nodig, ketjap is al zout genoeg.
Vouw de folie dicht en zet de pakketjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Een droge steak is niet lekker, check tussendoor of de steak niet droog en helemaal gaar wordt!
Beetje rosé is het lekkerst en het vlees blijft lekker zacht.

Giet de aardappelen en groenten af.
Stamp dit fijn met een klontje roomboter en een scheutje room.
Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Roer goed door voor een smeuïge puree en proef.
Smelt wat roomboter in een pannetje, voeg het resterende vocht van de pakketjes toe en eventueel een scheutje water en doe dit in een saus/juskom op tafel.
Malen/pureren hoeft vandaag dus niet.
Schep de borden op, denk aan je wijntje, kaarsje erbij op tafel .......maak het romantisch (vergeet dat zeker niet!).
En ik zeg weer eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten