donderdag 2 oktober 2014

UIEN-GEHAKTSCHOTEL met BLOEMKOOL.

Vandaag hoef ik de saus niet meer te maken. Kijk voor het recept op "labels" alfabetisch of in het archief op datum 30 september 2014. Ik heb een gezellig pannetje voor wederhelft gemaakt waarin ik alles al van te voren heb gemalen en laagjes gemaakt zodat het er smakelijk uit ziet. Wat hij dan door elkaar mengt is aan hem.
Een kleine bloemkool en een beetje aardappelen maar en voor de smaak wat parmezaanse kaas en een vleugje nootmuskaat.
Beide schaaltjes de oven in en klaar was ik.
Dus een kort recept en verhaal, ideaal voor een drukke dag, die ik dus vandaag had.

INGREDIËNTEN                                          

Bloemkool 1 kleine
Aardappel 1 grote
Kookroom
Roomboter
Ger. Parmezaanse kaas
Peper, Zout
Nootmuskaat
Helft van de Uien-gehakt saus
                uit de vriezer

Van de bloemkool kleine roosjes gesneden en samen met de geschilde/gewassen en in blokjes gesneden aardappel aan de kook gebracht met een klein bodempje water in de pan.
Ongeveer 20 minuten laten koken.
1 Vuurvast schaaltje en 1 pannetje een beetje ingevet met wat boter.1 Portie gehakt saus gemalen en in het pannetje gedaan en het andere schaaltje gevuld met de rest van het gehakt sausje. Ongeveer 1/3 deel van pan of schaaltje.


De gare bloemkool en aardappelen afgegoten en met de puree stamper fijn gestampt.
Klontje boter, snufje nootmuskaat, scheutje room,wat peper naar smaak erdoor geroerd.
Parmezaanse kaas erdoor en eventueel wat zout. Dit is waarschijnlijk niet nodig, de kaas is al hartig genoeg.
Deze puree boven op het gehakt mengsel gedaan/uitgesmeerd.
Hier en daar wat vlokjes boter erop en in een voor verwarmde oven op 200 gr in ongeveer 20 minuten een lichtbruin korstje laten krijgen.
Aan tafel!!!!!!
Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten