dinsdag 28 oktober 2014

RATATOUILLE met SLAVINK en AARDAPPELPUREE.

Provencaalse-kruiden, een goede extra vierge-olijfolie, knoflook en heerlijke groenten.
Zo in de oven, pureetje en een slavink.
Goede combi toch?
Vanmiddag scheen de zon dus even langs dochter gegaan en daarna de turkse-winkel.
Je kunt zeggen wat je wilt, maar daar zien de groenten er toch mooier uit, glanzend, door de zon gerijpt en ze lachen je toe.
Zelfs de uien, groot of klein, mooi vers en je kunt ze zelfs per stuk kopen. Heerlijk die grote uien om er een gevulde ui-schotel van te maken.
Puree leg ik niet meer uit.En een slavink, vet, smeuïg, ha ha... dag slanke-lijn!

INGREDIËNTEN                                    

Aubergine 1
Paprika 1
Tomaten 2
Uien 2
Knoflook 2 teentjes
Olijf olie extra vierge
Provencaalse kruiden/ droog potje
Zout en Peper
Aardappel puree- vers of uit pakje
Slavinken 2
Roomboter

Alle groenten wassen, evt. ontpitten en in grove stukken snijden.
De ui grof snijden en de knoflook pellen en snipperen.
Leg alle groenten in een braadslee en strooi er zout en peper naar smaak over en 2 theelepels provencaalse kruiden.
Giet er dan olijf olie (extra vierge), ongeveer 2 eetlepels over en hussel de groenten met je handen door elkaar zodat alle groenten bedekt zijn met de kruiden en de olijf olie.
Zet de braadslee in de oven op 200gr, ongeveer 45 minuten om de groenten te roosteren. Roer af en toe om.

Maak in de tussentijd de aardappel puree klaar en bak de slavinken lekker bruin en gaar in de roomboter.
Maal 1 portie van de ratatouille en 1 slavink fijn. Aardappel puree erbij en maak van het overgebleven vet in de braadpan een lekkere jus met wat water en eventueel wat juspoeder (voor de juskom op tafel).
Andere bord ook opscheppen en waan je in Frankrijk en geniet ervan.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten