donderdag 13 november 2014

PAN-GEHAKT met POMPOEN uit de oven.

Halloween voorbij dus........de pompoen klaarmaken.
Ik zag al tegen het schoonmaken van de pompoen op, maar het viel 100% mee. De pompoen op vol vermogen 6 minuten (kapje onder en boven eraf gesneden) in de magnetron gedaan. Wat een uitkomst!
De schil ging er makkelijk af en ook het snijden ging soepel.
We gaan het dus lekker roosteren/ bakken in de oven.
En pan-gehakt vandaag, de naam zegt het al; alles in een pan/vuurvaste schaal.
Lekker veel gekookte aardappelen erdoor, geen puree vandaag, kruiden en zo de oven in.
Zo'n stuk pan-gehakt is ook heerlijk met een frisse salade en heb je nog wat over, smeer het dan op de boterham of snij er plakjes van. Bak je dit gehakt niet te hard, dan is het goed te prakken of te smeren.
Vandaag geen bechamel saus zelf gemaakt, maar een groente-saus kant en klaar van Honig genomen.
Dit is heerlijk over het gehakt maar ook over de pompoen. En het moet glijden in de mond.
Deze saus heb ik altijd in huis voor het gemak, alleen aanlengen met water net zoals instant jus.


INGREDIËNTEN Pan-gehakt                        

Gehakt half om half 500 gr
Ei 1
Aardappelen gekookt 2 grote
Zakje kruiden voor het gehakt
Paneermeel
Boter

Meng het gehakt met 1 ei, de gekookte fijn geknepen aardappelen met het kruidenzakje voor het gehakt. Kneed het goed door.
Beboter een schaal/bakblik en strooi er wat paneermeel in, langs de randen.
Leg het gehakt erin, druk het wat aan en bestrooi met paneermeel ( ik zelf had er voor de gezelligheid nog wat plakjes tomaat op gedaan, zonder schil) en leg er wat vlokjes boter op.

Zet de schaal nu in een voorverwarmde oven op 180 gr en laat dit gehaktbrood in ongeveer 45 minuten gaar worden. Mag ietsje bruin worden. maar geen harde korst krijgen!

INGREDIËNTEN Pompoen

Pompoen !/2
Zout/ eper
Salie
Olijfolie

Leg de pompoen in de magnetron, 6 minuten op 800. Vol vermogen
Schil en ontdoe hem van de pitten en snij de pompoen in lange repen.
Leg de repen in een vuurvaste schaal of bakblik.

Olijf olie, zout, peper en salie naar smaak toevoegen.
Meng dit alles goed door elkaar en zet de schaal ongeveer een half uur in de oven, zodat de pompoen zacht, gaar en niet  té hard gebakken is.
De pompoen moet te prakken zijn.
Maak zoals ik, in de tussentijd een groenten-saus uit het pakje. Ik heb 100 ml water gekookt en er tot de gewenste dikte wat van het sauspoeder door geroerd.
Alles is te prakken, dus vandaag niets te malen/pureren.
Maak de borden gezellig op, schaaltje saus erbij en eet smakelijk.
De groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten