donderdag 27 november 2014

PANVIS van ZALM uit blik.

Dit gerecht maak je in Indonesië van Stokvis (gedroogde, gezouten vis).
Vandaag maak ik het met zalm uit blik. Heel eenvoudig, alles is fijn gemalen en het glijdt makkelijk naar binnen.
Neem er anders aan tafel nog een kommetje gesmolten boter bij.
Kabeljauw, pangasius filet, tonijn, het maakt niet uit welke vis je neemt.
Gebruik je origineel stokvis, week de vis dan een hele nacht in water, pluis het fijn en kook de vis dan in 1 1/2 uur gaar en zacht.
Bij dit gerecht geef je een frisse salade, worteltjes/doperwten of, zoals ik vanavond rode kool met appeltjes uit de pot.
Schaaltje appelmoes erbij en een beetje mosterd en iedereen kan naar believen wat opscheppen.
Het is een makkelijk, voedzaam en nog eens een lekker gerecht wat bijna niets kost.

INGREDIËNTEN                                          

Blik Zalm 220 gr
Aardappelen 2 pers gekookt
Uien 3
Boter 4 eetl
Seldrij 1 eetl fijn gesneden
Bouillon 1 kopje
Mosterd
Zout/Peper
Nootmuskaat
Paneermeel

Stamp de gekookte aardappelen fijn.
Ontdoe de zalm van de graten en velletjes, prak de zalm fijn met een vork.
Schil en snij de uien fijn.
Fruit de uien in de boter gaar en voeg daarna de vis, aardappelen en de andere ingrediënten erbij.
Zout,peper, nootmuskaat en een theelepeltje mosterd naar smaak erbij.
Proef en roer goed door.

Neem een vuurvaste schaal, beboter de binnenkant en doe deze massa erin.
Wat vlokjes boter erop en bestrooi met paneermeel voor een lichtbruin korstje.
Bak de schotel in ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven lichtbruin.
Zet schaaltjes appelmoes, mosterd en wat boter-jus op de tafel erbij.
Maak je groente gerecht klaar en maal/pureer het eventueel.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten