donderdag 19 maart 2015

SPITSKOOL,SHOARMA met gebakken AARDAPPELTJES.

Tsja.... en dan krijg je een telefoontje van een vriendin, "zit in Antwerpen en kom op de terugweg bij je langs".
Gezellig en in mijn achterhoofd wetende dat ze meestal blijft eten, gauw maar een schotel gemaakt.
Even opwarmen, pureren en met een instant groenten-sausje erbij alle tijd voor elkaar.
Want er moet weer wat bij gekletst worden en het wijntje mag zeker niet ontbreken!
De zon schijnt en we hebben er zin in....... gezellig!

INGREDIËNTEN                                      

Shoarmavlees gekruid 3 pers.
Spitskool 1 kleine
Olie
Aardappelen 3 grote
Roomboter
Kookroom
Zout/Peper
Nootmuskaat
Eieren 3 st.
Groentesaus Honig

Eerst het shoarma-vlees bakken in wat olie. Het vlees daarna malen en in een vuurvaste schaal doen.
Schil en was de aardappelen en snij deze in plakjes. Kook deze schijfjes in 10 minuten zo, dat ze nog stevig zijn. Giet de schijfjes af en spoel ze met koud water zodra deze klaar zijn. Dep ze droog met keukenpapier.
Bak de aardappeltjes daarna in boter lichtbruin.
Haal de buitenste bladeren van de spitskool, snij de kool in vieren, haal de stronk eruit en snij de kool in fijne reepjes.
Zet de kool op met een bodempje water, roer af en toe om (de kool slinkt), dit duurt ongeveer 10 minuten.
Giet de gare kool daarna af en roer er meteen een klontje boter, zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en een scheutje kookroom.

Leg de spitskool op het shoarma-vlees in de vuurvaste schaal.
Daarna de gebakken aardappeltjes. Zout de aardappelen ook naar smaak.
Kluts de eieren los met een scheutje water in een kommetje, voeg hier ook wat zout en peper toe en giet de eieren over de schotel.
Ik had nog een restje geraspte kaas en die heb ik er ook over gestrooid. Hoeft niet, maar ja ik hou van restjes verwerken.
Zet de schotel hierna ongeveer een half uur in de oven op 180 graden.
Maak de groentesaus (zie verpakking) en zet dit in een kommetje op tafel.

Maal 1 portie van de schotel en zet verder de schaal op tafel.

Wij hadden Griekse-yoghurt met honing en walnoten toe. Laat de walnoten achterwege voor degene met slikproblemen.
De Chablis had ik al eerder koud gezet, dus we hebben weer een feestje!

Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten