dinsdag 28 april 2015

GEBAKKEN KERRIE-BLOEMKOOL met GEVULDE PAPRIKA'S.

Hier is een volle aardappel-puree heerlijk bij. Er is verder weinig keus voor wederhelft, ja eventueel zacht gekookte rijst. Want met bami of spaghetti verslikt hij zich makkelijker en de sliertjes krijgt hij niet zo goed weg.
Alle daagse dingen/ recepten, maar ik probeer er wat variatie in te brengen en ook ervoor  te zorgen dat ik snel klaar ben en er niet zoveel werk aan heb om toch wat lekkers en voedzaams op tafel te zetten.
Deze dagen is het heerlijk zomerweer buiten. Met de zon aan de hemel ziet alles er vrolijker uit, alleen de polletjes in de lucht verpesten een beetje mijn zonnige humeur.
Volgens de radio is het a.s. vrijdag zo'n beetje over. Fingers crossed dan maar.
Bij de winkel van mijn turkse vriend staan de parasols weer over zijn verse groenten. Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe zijn uitgestalde waar er altijd zo mooi, vers en glimmend uitziet. Alsof hij de groenten poetst!
Mooie verse bloemkool, prachtige paprika's en tomaten.
Idee was weer geboren.

INGREDIËNTEN                            

Bloemkool 1/2
Olie
Kerrie-poeder 1 tl
Zout/peper
Paprika's 2 st
Saucijzen 3 st
Paneermeel
Boter
Peterselie of Seldrij handje gesn.

Ontdoe de bloemkool van zijn stronk, halveer hem en breek in kleine roosjes.
Wat olie in een pan en bak de bloemkool rondom een beetje bruin.
Vuur lager, strooi wat zout en 1 theelepel kerriepoeder erover.
Roer goed om en laat de bloemkool op zacht vuur nog 10 minuten door garen tot ze een beetje zachter worden. Proef, peper erbij of zout? Wordt de kool een beetje te droog voeg dan een klein beetje water toe. Zo stoom je het eigenlijk zachter.
Halveer de paprika's, ontpit en was ze.
Knijp de saucijzen uit hun velletje en vul de paprika helften ermee.
Knip/snij een handjevol kruiden, peterselie of seldrij en strooi over de vleesvulling.
Wat paneermeel en vlokjes boter hier weer overheen.

Wrijf een schaal/bakblik in met wat olie, leg de paprika helften in de schaal en sprenkel nog wat olie over de paprika's.
Bak de paprika's in een voorverwarmde oven op 200 gr, ongeveer in 40 minuten bruin en gaar.
Maak je aardappel-puree of iets anders klaar.
Maal 1 portie van de bloemkool met een klontje boter zacht en smeuïg en leg op bord.
Pak 1 gevulde paprikahelft, splits vulling en paprika. Ontdoe de paprika van het velletje, prak het zachte vruchtvlees fijn met een vork en leg het vruchtvlees op de gemalen bloemkool.
Pureer de vleesvulling fijn in de machine en leg het vlees hierboven op.
Heb je nog een restje jus over, geef dit dan erbij aan tafel. Zo niet, een klontje gesmolten boter in een schaaltje is een goede vervanger.
Ander bord opmaken en dan wens ik u weer smakelijk eten en de groeten van Inez.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten