dinsdag 14 april 2015

LEMON-CURRY pannetje.

Kijk in de Foodmarkt Breda of Amsterdam of je een kant en klaar bakje saus ( lemon-curd) kunt vinden.
Is er geen Foodmarkt bij jou in de buurt ga dan naar een indische of chinese winkel en kijk of ze daar de pasta's verkopen. Mijn indische winkel heeft ze in ieder geval en volg dan de gebruiksaanwijzing op het pakje op voor de saus. Kijk in ieder geval ook of het een milde pasta is (denk aan het verbranden van de keel!) en neem een blikje kokosmelk mee, want vaak heb je die ook nodig.
Ik heb het al eens eerder gezegd, voor mij is zo'n winkel een feestje. Ik kijk goed rond en lees al die potjes goed door en af en toe probeer ik eens iets nieuws.
Voor de rest is het eigenlijk een simpel gerecht, lekker alles bij elkaar, een oosterse twist en het allerlekkerst als je het één dag van te voren klaarmaakt. Kunnen de smaken er goed intrekken.
De tofu/tahoe is goed te pureren en is de vleesvervanger in dit gerecht, je krijgt een romige puree.

INGREDIËNTEN                                        

Sperziebonen ( een flinke handvol)
Taugé 125 gr
Krieltjes in de schil (handvol)
Tofu/tahoe 300 gr
Lemon Curd (potje FM Breda/A'dam)
Ui 1
Gefruite uitjes evt.
Zout/peper
Bloem
Olie

De tofu/tahoe in stukjes snijden en afdrogen met keukenpapier. Strooi er zout en peper over en wat bloem.
Bak de stukken in wat olie lichtbruin. Neem daarna uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.
Maak de sperziebonen schoon, was ze en zet deze op met een bodempje water tot ze knapperig zijn.
Vuur uit en roer de gewassen taugé erdoor. Laat 1 minuut staan, giet af en laat er koud water over stromen. Zet opzij.

Kook de krieltjes in de schil gaar en snij daarna doormidden.
Schil en snipper de ui en bak deze in 1 eetlepel olie even aan.
Voeg daarna de lemon-curd toe of je al bereide saus uit de winkel. Gebruik je de bereide saus uit de winkel, wacht op het laatste met de toevoeging van de kokosmelk i.v.m. met schiften van de saus!
Roer het goed door.
Daarna sperziebonen, taugé, krieltjes en de tofu toevoegen.

Roer zachtjes door en proef, zout/peper erbij?
Het gerecht is nu klaar.
Strooi voor het opdienen er wat gefruite uitjes door.
Pureer 1 portie, in de gewenste consistentie met wat gefruite uitjes voor de smaak fijn.
Geef er wat extra saus apart in een kommetje erbij en garneer het een beetje.

Pan op tafel en smullen maar.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten