donderdag 9 april 2015

RUCOLA-PUREE met KIPPENLEVERS (zoet/zuur) en TOMATEN-SALSA.

Al heel lang geen kippenlevers gegeten, ze waren lekker vers en net bij de poelier binnengebracht.
Heerlijk met spekjes, uien en tomaten, maar nu ga ik er een maken met een zoet/zure smaak.
Ook lekker met warme rijst en een frisse salade. En wat dacht je van brood met kippenlevers en een blaadje sla ertussen?
Van de rucola heb ik een stamppot gemaakt en omdat het heel kleurrijk en fris is, er een tomaten salsa bij gegeven. Komkommer of radijs is ook een goed alternatief hiervoor. Worteltjes, even de kook erover.......
De slasa's zijn ook heerlijk op de boterham met of zonder smeerworst/ham en ongemerkt krijg je toch wat extra vitamines binnen.
Met wat fantasie kun je er alle kanten mee op.


TOMATEN-SALSA                                            
     
INGREDIËNTEN:

Peterselie handvol gesneden
Zout
Knoflook 1 teentje
Peper zonder zaadjes 1/2
Sjalotjes 2
Olijfolie extra vierge 1 eetl
Tomaten 2
Limoen 1/2

Was de peterselie en snij het in kleine stukjes.
Was de tomaten, pitjes eruit en snij in kleine blokjes.
Schil en snij de sjalotjes fijn, zo ook de knoflook.
Snij de halve peper in kleine stukjes.
Pers in een schaal de halve limoen uit en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Breng alles op smaak met wat zout.        
Zet de schaal weg in de koelkast tot gebruik.







RUCOLA-PUREE
INGREDIËNTEN

Aardappel-puree 2 pers.
Rucola zakje 50 gr.

Maak een romige aardappelpuree met volle melk, roomboter, nootmuskaat en peper en zout.
Snij de rucola fijn en roer dit door de warme aardappel-puree.


KIPPENLEVERS (zoet/zuur)              
INGREDIËNTEN

Kippenlevers 300 gr.
Ui 1 grote
Balsamicoazijn 2 eetl.
Wijn of rijst azijn 1 eetl.
Suiker 1 1/2 eetl.
Olijfolie 2 etl.
Peper/Zout
                                                   
Was de kippenlevers en kook ze 5 minuten met wat zout. Giet af en spoel ze af met koud water.
Snij ze daarna in twee delen en haal de vliesjes eruit.
Schil en snipper de ui in een pan met wat olie.
Voeg de kippenlevers toe en bak ze op hoog vuur aan. Strooi er zout en peper over.
Zodra de levers beginnen te verkleuren bestrooien met de suiker en voeg daarna de azijn soorten toe. Blijf goed roeren, maar roer de levers niet stuk!
Proef en voeg evt. zout toe.
Laat het gerecht nog ongeveer 10 minuten sudderen op een laag vuurtje zodat de smaken goed intrekken.

Pureer van elk gerecht 1 portie en geef de gepureerde salsa in een kommetje erbij.
Maak het andere bord op, eet smakelijk en de groeten van Inez.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten