donderdag 23 april 2015

WITLOF-SOEP met ZALMPATÉ en geroosterde reepjes brood.

Geroosterd brood? Ja, heerlijk lekker dik besmeerd met roomboter en wat zeezout erover gestrooid.
Ook voor degene met slikproblemen is dit geen probleem. Laat de stukjes geroosterd brood weken in de soep en samen met de zalm paté geeft dit een fluweelzachte smaak.
Komt vandaag mooi uit, ik kan dit van te voren maken want ik moet weg.
Vanavond alleen de soep opwarmen en de broodjes roosteren.
Ik ga gezellig mee met mijn kleindochter Sienna naar balletles. Nou ja, balletles? Super schattig en het was meer huppelen op de muziek dan dansen, wel heel ritmisch. Allemaal 4 jarige kindjes in roze- pakjes en ik heb genoten.
Daarna lekker met dochter en kleindochter in onze gezellige stad een terrasje genomen en ons heerlijk laten verwennen met een Ice-tea, bitterballen en broodje aïoli.
Denk daar ook aan: aan jezelf! Mag best af en toe, zorg er in ieder geval voor dat degene met problemen zich  veilig voelt en neem het er even van.
Je zult zien, het geeft je weer nieuwe energie!
Het is een eenvoudig soepje en je kunt de zalm paté vervangen door zalmsnippers.
Soepje pureren en de blokjes erdoor. De zalm paté smelt dan al voor de helft en het geeft een heerlijk aroma.

INGREDIËNTEN                        

Witlof 2 st
Uitje 1 gesnipperd
Kippen bouillon 1/2 ltr
Melk 1 beker
Kookroom
Nootmuskaat snufje
Boter
Zalm paté 1 worstje
Sneetjes brood
Zee-zout

Fruit het gesnipperde uitje in een soeppan even aan.
Haal van de struikjes lof de onderkant eraf. Snij in vieren en haal de kern eruit. Snij de lof verder in stukjes. Hoeft niet fijn, de soep wordt toch gepureerd.
Voeg de lof en de beker melk toe aan de gefruite uitjes.
Breng aan de kook en roer goed door.
Voeg daarna 1/2 liter kippenbouillon toe ( vers of van een blokje).
Breng weer aan de kook en voeg een snufje nootmuskaat toe.
Vuur lager, roer het nog goed door en laat de soep nog 5 minuten door garen.
Daarna de pan van het vuur en pureer de soep fijn met de staafmixer.

Kookroom erdoor, de hoeveelheid room hang van uzelf af.
Aan tafel staat het ook leuk als u er een kommetje room bij geeft en een ieder zelf nog naar believen een scheutje kan toevoegen.
Rooster reepjes brood in de broodrooster of onder de grill.
Besmeer de reepjes daarna met een flinke laag roomboter, zodat de boter al voor de helft wegsmelt en strooi er wat zee-zout vlokken over.

Eet smakelijk en de groeten van Inez.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten