donderdag 23 juli 2015

DOPERWTEN-SOEP met EI en ZALM.

Zo simpel en o zo lekker.
Koud of warm te eten en iets zoetig door de zoete smaak van de doperwten. Kids favourite!
Lekker een koud soepje met dit warme weer in de tuin. Maak het extra gezellig en maak er een feest van met bijvoorbeeld schaaltjes: taugé, munt, basilicum, cresh, reepjes gebakken of gerookte kip, zalm (gerookt of gebakken), blokjes komkommer of paprika en Ham.
Zo kan iedereen zelf kiezen wat hij lekker vindt en in de soep doen!
Stokbrood op tafel en een goede fles wijn en het feest is compleet.
Visite, kinderen op bezoek alles is van te voren klaar te maken zodat je tijd over hebt om zelf ook te genieten. Schaaltjes op tafel en de soep in het midden op tafel, heerlijk al die gezelligheid!
Vandaag maak ik de soep van te voren, koud en dan met een gekookt ei en een stukje gebakken zalm.
Door het geprakte eitje roer ik een klontje boter, zodat ik een zalfje krijg en de zacht gebakken zalm pluk ik in vlokjes erover.
We moeten van het mooie weer profiteren, morgen iets minder zon en koeler. We mogen niet klagen deze zomer en genieten er van.
Dus ........de tuin in.
Ideaal soepje voor vegetariërs, laat dan het vlees weg en neem tahoe/tofu, wat heel goed te prakken en te kruiden is!

INGREDIËNTEN                                              

Olijfolie 1 el.
Ui 1
Aardappel 1
Diepvries doperwten 400 gr.
Bouillonblokje 1 vlees/groenten

Gekookt ei 1
Zalm 1 stukje

Kook het ei in 8 minuten hard
Schil en snipper de ui.
Doe 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de ui in ongeveer 3 minuten zacht.

Schil de aardappel, was en snij hem in kleine blokjes. Voeg dit toe aan de uien met een scheutje water en stoof dit in 10 minuten zacht.
Hierna 500 ml water en 1 bouillonblokje toevoegen en de bevroren erwten. Breng aan de kook en laat het nog 5 minuten doorkoken.
Laat de soep hierna iets afkoelen en pureer met de staafmixer glad.
Is de soep afgekoeld bewaar tot gebruik in de koelkast.
Bak het stukje zalm in wat boter aan beide zijden ongeveer 2 minuten ( zacht en niet té droog) en verdeel hierna in vlokjes.

Schil en prak met een vork het ei fijn, roer er een beetje boter door en wat zout en peper. Zò dat je een smeuïg geheel krijgt.
Warm eventueel het stokbrood op in de oven zet op tafel, soep in een mooie schaal.
Schep de soep op in leuke kommen en verdeel het ei en de stukjes zalm erover.
En hier een koud chablisje bij, zalig!!!
Eet smakelijk en de groeten van Inez.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten