dinsdag 28 juli 2015

DILLE-KOMKOMMER ( gestoofd).

Meedenken dat doe je bij de Jumbo, geel bloed in mijn vaten,  komkommer in de aanbieding dus....
Komkommers- lekker in de koude salades, maar warm gestoofd super lekker met karbonades, gehaktballen, schnitzels en vis!
Dat bracht mij op het idee om dit weer eens te maken.
Even pureren met de staafmixer, een aardappelpuree erbij en een gestoofd visje dus vandaag.
Het is koud en vochtig buiten, ik heb de meeste ingrediënten in huis behalve de dille. maar aangezien mijn kleindochter morgen komt logeren en ik nog broodjes en een toetje ga halen komt dat mooi uit.
Heerlijk, knuffelen, aandacht voor die kleine en het huis weer alsof er een storm heeft huis gehouden. Maakt niet uit buiten stormt het ook!
Dit gerecht is simpel, warm, zo klaar en nou eens geen salade van de komkommer.

INGREDIËNTEN                            

Komkommer 1
Ui 1
Boter 1 eetl.
Water 1 eetl.
Zout/Peper
Crême-fraiche 1 eetl.
Dille 1 eetl. fijn gehakt

Schil de komkommer, was deze, halveer de komkommer en haal de zaadlijsten eruit met een theelepel.
Snij hierna de komkommer in 1 cm brede stukken.
Pel en snipper de ui.
Laat 1 eetlepel boter in een pan smelten en fruit de snippers ui even aan, niet bruin laten worden!
Voeg dan de komkommerstukken hieraan toe, 1 eetlepel water en wat zout en peper. Laat dit alles op zacht vuur met deksel op de pan ongeveer 15 minuten stoven.
Vuur uit,  roer de crême-fraiche erdoor.
Proef, voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Strooi de helft van de fijngesneden dille erdoor en de rest over het gerecht op tafel.
Eet smakelijk en de groeten van Inez.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten